avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calitatea de director general
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calitatea de director general

este pfa consultanta dar semneaza cate in calitate de dir general. e ok sa se faca o hot a adunarii generale prin care sa-l numeasca pe x sa semneze actele in calitate de dir gen chiar dacaa el nu e angajat cu carte de munca ci are contr. de pfa colaborare?
#-o
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:01, 9 Septembrie 2009
AGA poate sa decida cine este reprezentatul ei in calitate de DG: Un angajat sau un serviciu extern, in speta, un pfa consultanta..........De ce nu vi se pare in regula?

:offtopic:

Lucrez la o SA.
Directorul economic este persoana juridica.... si semneaza ca director economic
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Mie unul nu mi se pare normal ca un PFA de consultanta sa semneze ca si Director General.
Director General este o functie in cadrul societatii care presupune angajarea pe baza de CIM nu de contract de colaborare!
:offtopic: Asta este parerea mea...nu trebuie sa fiti de acord cu ea!:D
Eu as spune ca nu.... pt directorul general se poate dezvolta o discutie. El poate avea un contract de management dar in cazul acesta se numeste manager.
Dir economic si consilier juridic + avocat (intre paranteze fie spus, cele doua profesii nu sunt compatibile)... putin probabil nici in cazul asta nu e aplicabila titulatura din cor.
Ca sa raspundem la prima intrebare.... e legala numirea unei persoane pt diverse activitati... e un mandat dat de asociati. Acum, ca numesc mandatarul director general sau impiegat de miscare.... e prea putin relevant pentru terti. Semnatura lui este opozabila in baza deciziei actionarilor.
bun,
fac HOT AGA prin care se decide imputernicirea lui x sa semneze in numlele societatii anumite acte , sub titlul de dir general. sau nu, in fine imputernicit sa semneze , si insir o serie de acte pe care le poate semna.
ce problema poate avea acest directoras?
el isi anagajeaza raspunderea?
eu zic ca da atata timp cat are imputernicire sa semneze .:)
Trebuie sa aveti in vedere si prevederile Legii 31/90 cu privire la Directorul General. In majoritatea cazurilor la SA-uri, este numit de catre CA un Director general (nu de catre AGA), se semneaza un contract de mandat (management) intre membrii CA si Director. In acest caz, Directorul General nu este angajat al societatii, dar indemnizatia sa (si eventual indemnizatia suplimentara, cota din profit de obicei) este asimilata din punct de vedere fiscal veniturilor obtinute din salarii si se platesc darile. Directorul general, prin contractul de mandat (care se inregistreaza si la OF. Reg. Com.) devine reprezentantul legal al societatii si poate semna acte in functia sa. Desigur, trebuie sa aveti in vedere si statutul societatii. Exista anumite domenii in care societatea se poate obliga restrictionat de AGA (imprumuturi bancare, constituirea de garantii etc.)

Alte discuții în legătură

Imputernicire pt a semna contract, decizii etc. in locul dir. gen. curteanu curteanu Buna ziua In ce conditii pot semna urmatoarele acte in locul dir. general? (firma este SA , postul meu este director resurse umane.) Actele in ... (vezi toată discuția)
Administrator sa - director economic Melinda2 Melinda2 Buna ziua, Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si ... (vezi toată discuția)
Informare disponibilizare eujad eujad conducerea societatii este plecata din tara. mi s-a comunicat telefonic sa trimit in somaj un salariat. Informarea salariatului cu privire la perioada de ... (vezi toată discuția)