avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua!
Eu am o poprire pe salariu, incepand din anul 2014. Pana in luna decembrie 2015, mi s-au oprit lunar banii din salariu. Din luna ianuarie 2016, postul s-a restructurat si eu am ramas fara loc de munca, automat incetand si poprirea, pentru ca nu mai exista salariu. Ce se intampla in acest caz? Mentionez ca in luna iunie am fost la banca sa imi inchid cardul de salariu(pentru ca nu mai aveam salariu si voiam sa scap de plata comisioanelor), dar am intampinat refuz din partea angajatei bancii, motivul refuzului fiind ca executorul judecatoresc a facut o solicitare de poprire pe conturi si, chiar daca nu mai utilizez acest card, trebuie sa ramana activ, pana la stingerea popririi. Intrebarea mea este, daca in acest caz este posibil sa intervina termenul de prescriptie si dupa cat timp? Sau daca reusesc sa ma angajez, mi se va pune iar poprire pe salariu? Si vreau sa mai mentionez, ca prin mostenire am o cota parte de 16% dintr-un apartament. Ma pot executa silit pe aceasta mostenire?
Cu speranta ca imi veti raspunde, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 15:11, 16 Ianuarie 2017
Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in 3 ani.
Daca va angajati, vi se va putea pune poprire pe salariu.
Poate sa va fie executate si alte bunuri mobile si imobile, deci si partea din imobil mostenit, insa e putin mai complicat, avand in vedere ca exista coproprietari, adica trebuie sa solicite executorul mai intai partajul bunului. Depinde foarte mult si de suma de recuperat si de posibilitatea satisfacerii creantei din alte bunuri/venituri mai usor de executat.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu michella73 michella73 Buna ziua, in 2008 am facut o refinantare in valoare de 22500 lei, in 2010 in urma taieri salariilor cu 25% am inceput sa nu mai pot achita ratele am facut ... (vezi toată discuția)
Poprire 80elena.c 80elena.c Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Acum cativa ani, am avut un card de credit pe care, deoarece aveam o alta poprire, nu l-am mai achitat. Am ... (vezi toată discuția)
Despre executarea silita stafieligia stafieligia Buna ziua. Am o intrebare legata de o posibila executare silita din partea bancii. Sotul meu a murit foarte tanar (27) de ani, si m-a lasat la 25 de ani cu o ... (vezi toată discuția)