avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Gasit in parbriz hartie de la Politia Locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Gasit in parbriz hartie de la Politia Locala

Buna ziua! Am mers intr-o localitate cu o matusa sa o duc la un spital{sanatoriu}! Necunoscand orasul am oprit in fata unui supermarket sa merg sa intreb de adresa unde trebuia sa ajung! Ca un facut matusa mea avea nevoie de o toaleta! Ideea este ca am oprit{parcat} circa 15 minute in fata acelui market,unde mentionez erau alte 10-15 masini parcate fara a ingreuna in vreun fel circulatia! La intoarcere am gasit in parbriz o hartie de la Politia Locala prin care sunt instiintat ca voi fii amendat pt parcare neregulamentara ca undeva mai sus exista un semn { eu nu am ajuns pana la el} care interzice acest lucru, si cu un nr de telefon pt contact! Am sunat constiincios la acel nr dorind sa aflu cuantumul amenzii {nu exista PV} ,unde mi-a raspuns o D_soara care nu mi-a spus cuantumul amenzii dar m-a indrumat sa caut agentul Politiei Locale care mi-a lasat instiintarea{ avea numele scris acolo} ,sa stau de vorba cu el si sa ma inteleg! Mentionez ca acest lucru s-a intamplat in Dambovita,masina mea avand nr de alt judet! Va rog mult sa-mi spuneti ce se poate intampla!#-o Unde puteam sa caut eu agentul politiei locale ,intr-un oras pe care nu il cunosc si cand trebuia sa ajung cu matusa la internare!!!????:OAm revenit cu telefon la nr lasat pe instiintare ,cu rugamintea de a ma lamurii,dar primind acelasi raspuns ,adica sa caut agentul care mi-a lasat instiintarea,am renuntat si am plecat acasa! La ce sa ma astept???Multumesc anticipat pt raspuns!!!!#-o#-o:O:sorry::sorry:
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:58, 18 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu intreprindeti nimic, modalitatea de instiintare prin punerea notificarii sub stergator nu este reglementata prin lege. Hirtia poate fi luata de vant sau vreun binevoitor curios. Daca va trimit vreun proces verbal il contestati in termen de 15 zile de la comunicare. Trebuie sa il primiti in termen de 2 luni de la constatare. Pentru a fi intocmit legal trebuie sa va solicite initial numele persoanei care a condus vehiculul in data si ora respectiva. Nu cred ca isi vor bate capul.

Hartia avea serie, numar si data?
Multumesc mult! Stampila nu are sigur! Nr nu are doar data in care a fost pus in parbrizul masinii si numele{ nu prea citet } al agentului politiei locale care a completat hartia respectiva!! Este o hartie facuta la xerox ,gen cele de reclame cu instalare net sau diverse! Ca titlu scrie...-Politia Locala....Operator de date cu caracter personal nr.....
Lasati-i sa isi bata capul sa va gaseasca adresa si sa va instiinteze legal. Nu ii mai sunati. Daca era oprirea sau stationarea interzisa trebuia sa existe un indicator vizibil. Verificati pe google earth locatia respectiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am verificat!! Exista, indicator oprirea interzisa, dar la cca 100 de m mai departe de locul unde am oprit eu! Nu am ajuns la acel indicator! Vazand masini oprite ca intr-o prcare obisnuita, am oprit si eu pt a ma informa!!! eu imi fac impresia ca fiind singura masina care nu avea nr de DB......in mintea politistului local, s-a petrecut ,,ceva"!! Bun,sa zicem ca nu am fost atent eu,intr-un oras necunoscut nu cred ca as fii singurul care a procedat asa! Am fost de buna credinta ,am sunat,am cerut detalii.....De ce D_soara m-a indrumat de 2 ori sa caut agentul care a lasat hartia......asta este o enigma!!! Cunoscand legea{oare????},putea sa-mi ceara datele si sa-mi spuna:-Da Dle! A-ti gresit! Amenda este in cuantum de....!!! Intr-o lume normala asa era logic!!! Nu stiu ce sa cred!!! Va multumesc din suflet pt raspunsuri,sanatate si seara buna!!!
Indicatorul are raza de actiune de 50 in fata si in spate.
La telefon nu exista certitudinea ca persoana care apeleaxa este aceeasi cu cea care a savarsit contraventia. Din acest motiv afisarea pe parbriz nu este legala, oricine poate lua biletul si ii poate face unui prieten o gluma nevinovata.. Politia trebuie sa identifice proprietarul si sa ii trimita o notificare prin care sa informeze cu privire la conducatorul auto si apoi sa intocmeasca procesul verbal.

Alte discuții în legătură

Amenda posta poliția locala Erc.andreeasorina Erc.andreeasorina Astazi am primit prin posta o amenda pt parcare regulamentara din partea poliției locale. Precizez faptul ca masina mi-a fost ridica masina si procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Prin decizia Îccj (complet ril) nr. 11/2017 (m. of. nr. 750/19.09.2017): ... petrica_pascal petrica_pascal Prin Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 11/2017 (M. Of. nr. 750/19.09.2017): Art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 şi art. 105 pct. 10 din O.U.G. nr. 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie nesemnat chess chess In urma nerespectarii semnului de accesul interzis cu exceptia riveranilor, mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie de catre un agent al politie ... (vezi toată discuția)