avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda posta poliția locala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda posta poliția locala

Astazi am primit prin posta o amenda pt parcare regulamentara din partea poliției locale. Precizez faptul ca masina mi-a fost ridica masina si procesul verbal a fost intocmit in lipsa mea, iar masina nu este pe numele meu, fapt ce arata ca datele personale au fost luate de la firma care se ocupa cu ridacarea masinilor. Au acest drept sa imi dea amenda si sa imi dea trei puncte de penalizare?
Cel mai recent răspuns: Erc.andreeasorina , utilizator 20:24, 27 Decembrie 2017
Legea poliţiei locale nr. 155/2010

ART. 7 În domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are următoarele atribuţii:
h) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar;
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Polițiștii locali nu au voie să dea amenzi dacă cer și nu primesc informații din care să reiasă cui a fost împrumutată o mașină, potrivit Deciziei ICCJ nr. 11/2017 a Completului pentru soluționarea recursurilor în interesul legii. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial și a devenit deja obligatorie pentru toate instanțele autohtone.

"(...) doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate", se mentioneaza în decizia ICCJ.
Mulțumesc! Așa știam și eu, doream să ma asigur că informațiile care le știam sunt corecte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stationare auto Basarab_ionut Basarab_ionut Cine are dreptul sa ma sanctioneze la stationare pe un drum public cu o latime mai mica de 6m lucru care nu stiam decat daca masor si fara indicator. (vezi toată discuția)
Amenda politia locala vasile2010 vasile2010 Buna ziua! As vrea sa stiu daca un agent al politiei locale poate amenda un sofer a carei masina stationeaza intr-o statie de autobuz? Multumesc! (vezi toată discuția)
Amenda politia locala dumitruh dumitruh Buna ziua! Am primit o amenda pentru stationare neregulamentara pe un drum secundar, unde se parcheaza de la \"facerea lumii\" de la Politia Locala ... (vezi toată discuția)