Bunaseara ...Dupa moartea mamei tatal a lasat absolut tot unui singur copil tinind cont ca are 7 copii bineinteles nu sa facut succesiune dupa moartea mamei. Intrebarea mea este se poate face asa ceva sau nu?Va multumesc
Bunurile proprii pot fi instrainate, printr-un act cu titlu gratuit, animus donandi.
In ceea ce priveste bunurile comune dobandite in timpul mariajului, este necesara initierea dezbaterii succesorale.
Asadar, trebuie dezbatuta succesiunea dupa mama dumneavoastra.
Dezbaterea succesorala poate fi realizata pe cale notariala, daca exista un acord intre mostenitori.
Daca exista disensiuni, procedura de dezbatere succesorala este realizata in fata instantei de judecata.
Starea de indiviziune poate fi sistata prin imparteala, ulterior.
In procedura dezbaterii succesorale sunt stabilite calitatea de succesor, cotele-parti din dreptul de proprietate, si bunurile cu compun masa succesorala.
Cota-parte ideala, abstracta, matematica, odata ce este individualizata in certificatul de mostenitor, poate fi instrainata, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros.
Instrainarea poate sa fie facuta oricarei terte persoane, indiferent daca este realizata partajarea sau nu.
Donatie
constantinescumaria
Bunaseara tuturor! Am si EU o Intrebare va rog frumos daca puteti sa imi raspundeti. ., parintiii mei ai dcedat amindoi mama intii dupa care tata ,Insa dupa ... (vezi toată discuția)