avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii somaj

Se poate obtine somaj ca urmare a expirarii unui contract de munca pe perioada determinata daca exista contributia de 12 din 24 luni cotizate?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mascutza , utilizator 13:17, 22 Martie 2012
Toate aspectele mentionate ,este de preferat sa le discutati direct cu reprezentantii unitatii.
Raporturile de munca sunt incheiate de catre angajator care detine obligatia sa completeze rubricile care prevad clauze,conditii,determinari.
Somajul se acorda conform prevederilor L nr 76/2002, numai in situatia in care CIM a incetat din motive ce nu tin de angajat.Demisia/incetarea CIM prin acordul partilor nu conduce la acordare alocatie de somaj.
Acordarea alocatiei de somaj este conditionata de existenta de stagiu complet de cotizare de minim 12 luni in ultimile 24 luni premergatoare,conform art 17 alin 1 raportat la art 34 din L nr 76/2002
Buna ziua. am si eu o intrebare. am fost concediata conform articolului 73 din codul muncii. Pot beneficia de somaj?
Art.73 din Codul muncii nu constituie temei de drept al ncetarii raportului de munca ...

Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din Legea nr.76/2002, se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) si i), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, in temeiul art. 31 alin.3 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare; ....

Asadar, acestea sunt articolele care va dau posibilitatea sa beneficiati de somaj ...
Am si eu o intrebare.Daca am 3 luni la prima firma si 10 la a 2 a firma si ei vor sa-mi prelungeasca CIM si eu refuz, mai primesc somaj?Precizez ca nu plec de la ei inainte sa-mi expire CIM.Multumesc
(P.S.) Firma la care lucrez este in insolventa si mi-au prelungit pana acum contractul de 3 ori.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
Mascutza, utilizator
Da, puteti beneficia de somaj daca nu se mai prelungeste durata c.i.m. ...

Alte discuții în legătură

Am sau nu dreptul la somaj? marius_mihai80 marius_mihai80 Buna ziua, As avea si eu o intrebare pentru cine ma poate ajuta: -sunt angajat cu un contract pe perioada determinata, la sfarsitul acestei perioade ... (vezi toată discuția)
Conditii de somaj adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua Am semnat un contract de munca pe o perioada determinata in data de 18 decembrie 2014 cu o societate ,urmand sa incep raporturile de munca cu data ... (vezi toată discuția)
Pot sa primesc indemnizatie de somaj? allxxx73 allxxx73 Am lucrat 1 an la un angajator, dupa care am plecat la alta firma. La noua firma, la angajare mi s-a spus ca o sa am contract pe perioada determinata o luna ... (vezi toată discuția)