avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conduccere suspendat - de unde il pot ridica
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conduccere suspendat - de unde il pot ridica

Buna ziua,

Am urmarit discutiile existente in aceasta sectiune de forum, dar am nevoie de o lamurire referitoare la ridicarea permisului meu de conducere.

Situatia mea este urmatoarea: mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului. Perioada de suspendare s-a terminat ieri (luand in calcul 15 zile dovada + 30 zile suspendare).
Acum vreau sa imi ridic permisul, dar nu stiu exact de la ce sectie de Politie. Spun asta pentru ca in Ianuarie 2015, cand am dobandit permisul, acesta a fost eliberat de DRPCIV Bucuresti - in acea perioada aveam viza de flotant pentru Bucuresti, iar examenul pentru dobandirea permisului l-am sustinut in Bucuresti. Viza de flotant a expirat cu mai bine de 6 luni in urma. Adresa din cartea de identitate este de Calarasi.

In stiuatia de fata, unde va trebui sa merg pentru a imi ridica permisul: la Directia Rutiera Calarasi, sau pot merge la DRPCIV Bucuresti - Pipera?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Leonard2000 , utilizator 09:58, 7 Septembrie 2023
Permisul se trimite autoritatii care la emis. Il ridicati de la Udriste.
In regula, atunci voi merge pe Udriste ca sa imi ridic permisul. Avand in vedere ca suspendarea a fost facuta pentru 30 de zile, actele care imi vor fi necesare sunt: CI + dovada + proces verbal?

Multumesc!
Doar primele 2.
Multumesc!
Bună ziua am și io o întrebare mia fost reținut permisul de conducere pe 90 de zile io aparțin de Călărași dar am dat pe București de oare ce am avut mutație pe București știți de unde pot sa îl ridic

Alte discuții în legătură

Amenda circultie Arthasnolimits Arthasnolimits Buna ziua, Am luat amenda de circulatie pt neacordarea de prioritate unui pieton. Mi-a fost ridicat permisul si am primit amenda. Am viza de flotant pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Mario19@ Mario19@ Salut tuturor celor care vor raspunde. Acum cv timp eram eu cu 2 prieteni in masina si din lipsa vizibilitatii nu am vazut o bordura si am ricosat intr-un pom, ... (vezi toată discuția)
Dosar penal accident cu victima unnoname unnoname Buna ziua, Scriu aici deoarece as dori sa fiu un pic indrumat pentru a-mi putea recupera dreptul de a conduce cat mai repede posibil deoarece imi castig ... (vezi toată discuția)