avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea unei hotarari judecatoresti

buna ziua!
Astazi am trimis prin posta o plangere penala impotriva fostului meu angajator care nu a respectat o hotarare judectoresca prin care era obligat sa imi platesca salariile restante .Mentionez ca am asteptat si termenul de recurs am facut si cerere pentru plata in urma hotararii Tribunalului Dambovita.LA CE MAPOT ASTEPTA IN CONTINUARE ?.MAI E VREO SPERANTA PENTRU RECUPERAREA DEBITELOR RESTANTE?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 18 Septembrie 2009
pe mine m-ar interesa doar recuperare banilo care nu este o suma deloc neglijabila aprox 9000 ron plus indicele inflatiei deci aproape 100 mil vechi chiar nu ma incazeste cu numic dara ii face dosr penal dar m-am gandit ca poate asa o constrang .daca mai vedeti si alte soltii m-as bucura sa le aflu tocmai am aflat ca s-a declansat procedura de insolveta este vorba de firma ducomar targoviste
multumesc!
gabianghel a scris:

pe mine m-ar interesa doar recuperare banilo care nu este o suma deloc neglijabila aprox 9000 ron plus indicele inflatiei deci aproape 100 mil vechi chiar nu ma incazeste cu numic dara ii face dosr penal dar m-am gandit ca poate asa o constrang .daca mai vedeti si alte soltii m-as bucura sa le aflu tocmai am aflat ca s-a declansat procedura de insolveta este vorba de firma ducomar targoviste

-Daca firma a intrat in procedura de insolventa- ca o strategie la sustragerea de la plata debitelor fata de angajati si fata de stat ,urmariti acesta procedura pas cu pas....

Inscrieti-va in tabelul de creante-in primul rand ( anexati copia hoatarii judecatoresti ca argument)
Daca nu aveti concret suma inscrisa in acesta hotarare,faceti urgent expertiza contabila -extrajudiciara-pentru ca in penal,va trebuie neaparat pentru a fi condamnat vinovatul /vinovatii (administratorul si acociatii firmei)

In penal,nu ve-ti recupera creanta-asa-i justitia romana- ...ci va fi doar condamnat administratorul firmei....
Daca merg in paralel si penalul si procedura insolventei,adunati cat mai multe dovezi / inscrisuri doveditoare de la dosarul de insolventa ( va ajuta in actiunea preliminara de cecetare a faptelor la parchet/politie/penal)

Aveti de infruntat destule.....obstacole ( depinde ce fel de patron este :-cu ...sau fara relatii sus-puse)

Succes !
Pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.277 C.muncii trebuie plangere prealabila (art.279 C.pr.pen.) sau doar plangere penala simpla (art.221 C.pr.pen)?
Plangere prealabila ... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti andreisl andreisl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema mea, daca este posibil. Am castigat un conflict de munca, instanta a anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca ionelastoica79 ionelastoica79 buna ziua am o hotarare judecatoreasca definitiva pentru a recupera salariile restante de la o firma si nu pot scoate banii de la ei au refuzat sa se ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca abuziv de catre angajator cristina_cluj cristina_cluj Am fost angajat la o firma si mi s-a desfacut contractul de munca indisciplinar. Am actionat in instanta angajatorul si am castigat procesul prin care acesta ... (vezi toată discuția)