avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie constructie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie constructie

intentionez sa cumpar un modul de locuit pe care il amplasez in curtea mea si vreau sa il transform in frizerie canina intrebarea mea este :
1 am nevoie de autorizatie de coonstructie?
2 de ce fel de autorizatii am nevoie ca sa il pot trece ca si spatiu comercial
3 este legal ca intr-un spatiu ambulant sa imi deschid frizerie canina?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: camelia76 , utilizator 11:58, 12 Februarie 2017
Art. 11 din Legea 50/1991
(1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:
a) reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate;
b) reparatii si inlocuiri de tamplarie interioara si exterioara, daca se pastreaza forma, dimensiunile golurilor si tamplariei, inclusiv in situatia in care se schimba materialele din care sunt realizate respectivele lucrari, cu exceptia cladirilor declarate monumente istorice, in conditiile legii;
c) reparatii si inlocuiri de sobe de incalzit;
d) zugraveli si vopsitorii interioare;
e) zugraveli si vopsitorii exterioare, daca nu se modifica elementele de fatada si culorile cladirilor;
f) reparatii la instalatiile interioare, la bransamentele si racordurile exterioare, de orice fel, aferente constructiilor, in limitele proprietatii, montarea sistemelor locale de incalzire si de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum si montarea aparatelor individuale de climatizare si/sau de contorizare a consumurilor de utilitati;
g) reparatii si inlocuiri la pardoseli;
h) lucrari de reparatii, inlocuiri ori reabilitari fara modificarea calitatii si formei arhitecturale a elementelor de fatada, daca aceste lucrari nu se executa la constructiile prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b) , astfel:
1.finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea;
2.trotuare, ziduri de sprijin ori scari de acces;
3.lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si/sau a acoperisului - daca nu se schimba sistemul constructiv al acestuia, respectiv terasa/sarpanta - la cladiri de locuit individuale cu cel mult 3 niveluri, care nu sunt monumente istorice clasate sau in curs de clasare, respectiv situate in afara zonelor de protectie a monumentelor si/sau a zonelor construite protejate stabilite potrivit legii;
i) lucrari de intretinere la caile de comunicatie si la instalatiile aferente;
j) lucrari de investigare, cercetare, expertizare, conservare si restaurare a componentelor artistice ale constructiilor prevazute la art. 3 lit. b) , cu avizul Ministerului Culturii si Cultelor si al autoritatii administratiei publice judetene sau locale, dupa caz;
k) lucrari de foraje si sondaje geotehnice pentru constructii de importanta normala sau redusa, situate in afara zonelor de protectie instituite pentru zacaminte acvifere;
l) lucrari de constructii funerare subterane si supraterane, cu avizul administratiei cimitirului.
m) lucrari de compartimentare provizorie nestructurala.
(2) Se pot executa fara autorizatie de construire si lucrari pentru amplasarea de tonete, pupitre acoperite sau inchise, destinate difuzarii si comercializarii presei, cartilor si florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fara fundatii si platforme, precum si fara racorduri si/sau bransamente la utilitati urbane, cu exceptia energiei electrice.
(3) Daca lucrarile prevazute la alin. (1) , cu exceptia celor prevazute la lit. e) si j) , se executa la constructiile mentionate la art. 3 lit. b) , este obligatorie emiterea autorizatiei de construire.

Cred ca va incadrati la art. 11 alin. 2 si nu aveti nevoie de autorizatie de constructie. Insa pentru a o putea racorda la utilitati si pentru a face dovada proprietatii pentru a deschide punct de lucru pentru functionarea si autorizarea activitatii este bine sa va adresati primariei , disciplina in constructii .
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie garaj din lemn fara fundatie miriam101 miriam101 Buna ziua! As dori sa construiesc un garaj din lemn,fara fundatie. Am nevoie de autorizatie si proiect? Multumesc! (vezi toată discuția)
Necesita autorizatie constructie? _Alin_ _Alin_ O casa, cabana de lemn pe piloni necesita autorizatie de constructie? Am discutat cu unii din prietenii mei despre case, proiecte, materiale, s.a.m.d., ... (vezi toată discuția)
Cod de clasificare mijloc fix NNorbert NNorbert Buna ziua In interiorul halei de productie am facut din productia proprie un birou mic pentru gestionar. Biroul este din tamplarie ... (vezi toată discuția)