avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bani casatorie 2017
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bani casatorie 2017

Salut am si eu o intrebare .... S-a aprobat aceasta lege ?

Bani pentru casatorie

Cei 15.000 de lei oferiti tinerilor care se casatoresc reprezinta "prima pentru recunoasterea contributiei aduse natiunii prin casatorie".

Totusi, daca acestia divorteaza in primii cinci ani de la casatorie, trebuie sa restituie banii, fiecare in proportie de 50%, in termen de 90 de zile de la pronuntarea divortului.

Dupa casatorie, tinerii vor fi scutiti de impozitul pe salariu. Proiectul nu precizeaza pe ce perioada.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 20 Aprilie 2018
Numai pentru cei din Bucuresti.
Cornel Vasile a scris:

Nu exista niciun act normativ adoptat in acest sens.

Numai Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat o hotarare in acest sens.
Conditiile pentru primirea acelui ajutor - 1500 lei - sunt ca cel putin unul dintre soti sa fie la prima casatorie, sa aiba resedinta in Bucuresti si sa aiba varsta intre 18 si 35 de ani.

Buna seara,
Dacă am un apartament in Bucuresti, locuiesc în Bucuresti, dar domiciliul imi este in alta localitate ( unde am facut si nunta - Slobozia), pot beneficia de cei 1500 lei? Daca da, ce acte imi sunt necesare?
Multumesc frumos
1. Condițiile pentru acordarea stimulentului financiar :
- cel puțin unul dintre soți să se afle la prima căsătorie
- cel puțin unul dintre soți să aibă domiciliul / reședința pe raza Municipiului București
- cel puțin unul dintre soți să aibă vârsta cuprinsă între 18-35 de ani.

2. Acte:
a) cerere tip (se completează de către soțul care este titularul contului bancar);
b) copie conformă cu originalul a cărții de identitate (C.I.) a ambilor soți;
* valabile la momentul depunerii, cu numele de familie purtat după căsătorie
c) copie conformă cu originalul a certificatului de căsătorie;
d) numărul contului bancar (cod IBAN) eliberat de bancă.
* titularul contului poate fi oricare dintre soți. Datele bancare trebuie să fie actualizate

3. Cererile vor fi înregistrate la Biroul de Relații cu Publicul al CTMB din Bulevardul Ion C. Brătianu nr. 29 – 33, București, Sector 3, București.

4. Căsătoria poate fi oficiată și în altă localitate, cu condiția ca cel puțin unul dintre soți să aibă domiciliul/reședința pe raza Municipiului București.
Asta e un fel de discriminare...caci si noi suntem platitori de taxe la bugetul capitalei...si noi votam....si noi traim in aceasta tara si respiram acelasi aer...chiar daca suntem de la marginea bucurestiului....
De ce este discriminare?

Alte discuții în legătură

Bani pentru casatorie 0ana 0ana Buna ziua, circula de cateva zile o informatie cum ca s-ar primi 15.000 lei pt tinerii care urmeaza sa se casatoreasca, urmeaza sa fac acest pas in viata mea ... (vezi toată discuția)
Legea casatoriei 2017 Dennisse Dennisse Vroiam sa va întreb din ce data sa aprobat legea ca noua ni sa spus din 29 mai. Este adevărat? (vezi toată discuția)
Ajutor casatorie CristianDumitru8585 CristianDumitru8585 Buna ziua...as vrea sa stiu daca s,a aprobat legea privind ajutorul pentru căsătorie in valoare de 15000 lei ,pana la urma...mulțumesc... (vezi toată discuția)