avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale obligatoriu 1 salariat la srl?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

obligatoriu 1 salariat la srl?

Buna ziua.
Vroiam sa va intreb urmatoarele:
- e vorba de 1 srl ce se va infiinta, domeniul vanzari(comert in magazin), este obligatoriu sa existe un salariat?
- adica asociatii pot sta in magazin sa vanda propriu zis fara vreun contract?
- mai sunt probleme de inregistrare la ITM a CIM pe functia de administrator, cand si administrator si asociat unic e una si aceeasi persoana?
aceste intrebari vin in ideea de a gasi cea mai buna si mai putin costisitoare varianta pt firma.
multumesc.
nu stiu cat de clar am formulat, revin cu detalii daca este cazul.
Cel mai recent răspuns: adela1978 , utilizator 17:47, 8 Septembrie 2009
Daca vrea sa se declare microintreprindere, atunci este obligatoriu sa aiba minim un salariat.

Potrivit art 196 indice 1 alin 3 din Legea nr 31 / 1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este.
multumesc mult.
nu vrea sa se declare microintreprindere; ar vrea ca asociatul unic sa si presteze activitati in magazin, fara a-si face contract de munca si fara a angaja pe altcineva...cel putin pana va incepe cu adevarat activitatea...
Este posibil acest lucru. :)
multumesc.
MAI REVIN CU CATEVA INTREBARI LA CARE VA ROG SA MA AJUTATI:
1. daca asociatul unic este obligat sa isi plateasca contributiile(cas, cass)? am auzit mai multe variante...
2. asociatul unic doreste sa angajeze administrator, caruia sa ii dea drept de semnatura in banca, in acest caz in actul constitutiv se va mentiona la ADMINISTRAREA SOCIETATII ca asociatul unic va administra...iar la nevoie poate angaja cu CIM un administrator??? eu asa ma gandisem...
3. infiintarea unui srl in perioada in care asociatul unic este in CIC are vreo influenta asupra indemnizatiei de crestere a copilului, in conditiile in care asociatul unic nu primeste venituri profesionale??? adica nu isi face cim, eventual va lua doar dividente la sfarsitul perioadei convenite.
multumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
adela1978, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociat 33%srl. poate lucra fãrã contract ? whynotsteff whynotsteff Un asociat al unui SRL poate să desfășoare activități în cadrul firmei fără contract ? El este angajat cu contract de 8 ore pe alta firma unde ... (vezi toată discuția)
Ca asociat si administrator al unei societati comerciale, pot lucra fara contract individual de munca? adriacst adriacst Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema . Eu si sotul meu suntem asociatii unei SRL, eu detin si calitatea de administrator. Am deschis un ... (vezi toată discuția)
Infiintare microintreprindere cu activitate si incasare dividente in ccc propolis propolis Salutare, Sunt in CCC si doresc sa infiintez o microintreprindere unde voi fi administrator. Voi avea venituri in perioada CCC si foarte probabil sa incasez ... (vezi toată discuția)