Buna ziua.
Vroiam sa va intreb urmatoarele:
- e vorba de 1 srl ce se va infiinta, domeniul vanzari(comert in magazin), este obligatoriu sa existe un salariat?
- adica asociatii pot sta in magazin sa vanda propriu zis fara vreun contract?
- mai sunt probleme de inregistrare la ITM a CIM pe functia de administrator, cand si administrator si asociat unic e una si aceeasi persoana?
aceste intrebari vin in ideea de a gasi cea mai buna si mai putin costisitoare varianta pt firma.
multumesc.
nu stiu cat de clar am formulat, revin cu detalii daca este cazul.
1. Potrivit Legii nr.19/2000 (art.5), in sistemul public sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
.....
IV. persoanele care se afla in una dintre situatiile urmatoare:
a) asociat unic, asociati, comanditari sau actionari;
2. Art. 20 din Legea nr.76/2002 dispune ca , se pot asigura in sistemul asigurarilor pentru somaj, in conditiile prezentei legi, urmatoarele persoane:
a) asociat unic, asociati;
Asociatul unic va emite o decizie de numire a administratorului si poate incheia cu acesta contract de mandat.
ok, multumesc, deci va trebui sa plateasca cas...
de administrator vrea sa ii incheie CIM pe functia de administrator, nu decizie, nu contract de mandat...stim ca ar fi cheltuieli in plus, dar administratorul ar fi tatal asociatului...intelegeti...
...asadar , calitatea de asociat unic poate influeta obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului...eu stiu ca se suspenda plata indemnizatiei cand se realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit...e corect?
Se poate incheia c.i.m. pe functia de administrator societate comerciala ....:)
Intr-adevar, obtinerea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in perioada cat se beneficiaza de indemnizatia pentru CIC duce la suspendarea platii acestei indemnizatii.
stiam ca se poate incheia cim pe functia de administrator, am verificat in cor, intrebam daca aceasta trebuie sa apara in Actul Constitutiv...in sensul ca asociatul unic administreaza...dar...poate delega aceasta unei persoane angajata prin cim...in fine , formula exacta o gasesc eu...ca idee doar, cred ca ar trebui facuta precizrea in actul constitutiv?!
despre indemnizatie , inteleg ca imi confirmati ca nu e alta prevedere care sa duca la suspendare in caz ca ar obtine dividende.
multumesc pt promptitudine