avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor

Salut am un prieten care la înjunghiat pe un prieten de a lui într.un conflict a facut 2 luni de arest preventiv iar acum la plasat in arest la domiciliu întrucât a recunoscut partea vătămată ca el la provocat și ca la bătut și și a pierdut controlul și la înjunghiat partea vătămată a venit în instanță și a zis ca erau prieteni și ca el a început conflictul și nu vrea sa facă pușcărie . Viața ia fost pusă în pericol 16.18 zile îngrijirii medicale .acum este în arest la domiciliu. Ce se poate întâmpla. Are 17 ani Și se afla în influenta alcoolului. Partea vătămată are control judiciar pentru favorizarea făptuitorului nu a vrut sa spună ca el la injunghiat
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 15:00, 26 Ianuarie 2017
Cazul e destul de complicat pentru ca nu s-a pornit pe varianta reala a faptelor si s-au indus organele in eroare.

O varianta este sa ramana fapta incadrata la tentativa de omor si sa il condamne.

O alta varianta ar fi sa fie reincadrata fapta la loviri si alte violente (avand doar 16-18 zile ingrijiri medicale) si astfel persoana vatamata poate sa isi retraga plangerea sau sa faca un acord de mediere cu inculpatul si SE STINGE ACTIUNEA PENALA pentru cel care initial a fost acuzat de tentativa de omor.

Faptul ca se afla sub influenta alcoolului este deseori o agravanta in aceste cazuri, nu o atenuanta cum majoritatea ar crede la prima vedere.

Aceste variante depind de fapta in sine, probatoriul de la dosar, persoana inculpatului si optica judecatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor viorel sun viorel sun Salut am un prieten care la înjunghiat pe un prieten de a lui într.un conflict întrucât a recunoscut partea vătămată ca el la provocat și ca la bătut ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,un prieten în vârstă de 16 ani a luat fapta altcuiva ... Angii.mrt Angii.mrt bună ziua ,un prieten în vârstă de 16 ani a luat fapta altcuiva ,tentativa de omor, dacă băiatul acela declara adv se mai poate schimba ceva ? baiatul de ... (vezi toată discuția)
Agresiune ajunsa la injunghiere. ce sa fac? eLeSlash eLeSlash buna. sa va povestesc in ziua de 27 decembrie am ajuns la un club eu sora fratele meu si inca 3 baieti. clubul era cam gol dar inauntru fiind niste localnici. ... (vezi toată discuția)