avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj fara divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj fara divort

sunt intr o situatie disperata, fara iesire. am cumparat un apartament si o masina in timpul casatoriei. am si 2 copii. care e forma legala prin care pot obtine de la sotul meu pensie de intretinere pt copii, cat si cota parte a ratelor (jumatate din rata pt masina si jumatate din rata pt apartament, deoarece nu vrea sa contribuie financiar la nimic
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:12, 29 Ianuarie 2017
Trebuie sa formulati o actiune de partaj .
Aveti 2 probleme distincte: partajul ce se va purta intre soti/fostii soti si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere pt copii sai.

Puteti oricand solicita printr o actiune in instanta obligarea tatalui sa plateasca pensie, chiar daca nu sunteti divortati.

Pt bunuri, daca puteti achita singura ratele, veti putea cere la partaj o cota majorata din bunuri. Daca nu puteti acoperi si partea lui din rata si daca nu il intereseaza sa isi execute aceasta obligatie, atunci veti ajunge in situatia de a fi executati silit si de a pierde acele bunuri.
~ Conținut șters la cerere ~
Problema cu partajul poate sa fie destul de incurcata dar o puteti rezolva la instanta daca nu va intelegeti.

Cu pesia procesul este si el dificil intrucat va trebui sa dovediti ca nu contribuie cu nimic.
In general procesele de acest fel sunt simple in caz de divort dar nu si in situatia dvs.
Puteti incerca si pe calea ordonantei presedintiale ca sa nu dureze 2 ani pana obtineti banii...
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu tranzactie de bunuri cirina cirina Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: 1. sotul meu doreste sa divorteze, mi-a propus divort pe cale amiabila, prin introducerea actiunii impreuna. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Divort pe cale amiabila onutza10v onutza10v Buna ziua, Parintii mei doresc sa divorteze dupa 20 de casatorie.In urma divortului mamei sa- i revina custodia fratelui meu minor urmand ca el sa ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului SerbanGabriel SerbanGabriel Buna ziua! Suntem o familie de 4 persoane care se confrunta cu o problema determinata de plecarea tatalui de acasa cu o alta femeie. Mentionez ca in trecut ... (vezi toată discuția)