avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Executare Hotarare Judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Executare Hotarare Judecatoreasca

As dori sa stiu daca exista un termen pentru incadrarea in prevederile art 287 alin(1) lit.g cod penal pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti cu privire la reintegrarea in munca, in raport cu data inregistrarii cererii de executare, in mod similar cu termenul de 15 zile pentru neplata drepturilor salariale(art 287 alin(1) lit.e)
Cel mai recent răspuns: costel58 , utilizator 14:08, 23 Ianuarie 2017
Nu exista niciun termen corespunzator celui mentionat de art.287 alin.1lit.e C.pen. pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti cu privire la reintegrarea in munca.

Termenul de 15 zile, stipulat de art. 287 alin.1lit.d C.pen., în care angajatorul trebuie să execute o hotărâre judecătorească privind plata salariilor, nu este aplicabil în situatia unei hotarari judecatoresti de reintegrare.
Multumesc pentru raspuns.In absenta unui termen, care sunt motivele obiective ce atrag raspunderea penala si care se pot invoca la introducerea unei plangeri penale in baza art.287 alin 1 lit.d cod penal (neexecutare reintegrare)?
"Pentru realizarea conţinutului constitutiv al infracţiunii, sub aspectul elementului material al laturii obiective, este necesar ca salariatul să adreseze angajatorului o cerere de reintegrare în muncă, urmând ca infracţiunea să se consume dacă angajatorul nu efectuează reintegrarea într-un termen rezonabil. De lege ferenda, pentru evitarea oricăror discuţii legate de momentul consumării infracţiunii, se propune un termen de 5 zile lucrătoare în care angajatorul să efectueze reintegrarea. (Constantin Tufan, Răspunderea penală în dreptul muncii în Revista română de dreptul muncii nr. 1/2004, p. 90) "
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare victorm86 victorm86 Care este termenul de executare a unei cereri de reintegrare in functie depusa de un salariat ulterior pronuntarii unei hotarari judecatoresti prin care a fost ... (vezi toată discuția)
Reintegrare pe post in urma unei sentinte civile definitive cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez corect ptr. o reintegrare pe post a unui angajat care a fost concediar si castigat in instanta ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca, proces castagat la curtea de apel iulianmihu69 iulianmihu69 Buna ziua In data de 8.12.2014 am castigat procesului de litigiu de munca, apelul fiind respins ca nefondat, hotararea este definitiva. In urma precesului ... (vezi toată discuția)