avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autentificare contract vanzare-cumparare pe firma, la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autentificare contract vanzare-cumparare pe firma, la notariat

Buna ziua,

in anul 2004 am cumparat cu act de vanzare-cumparare neautentificat la notar un teren, de la o societate. La facut licitatie, hoatarare AGA, s-a achitat c/v prin banca cf. contract, am preluat terenul , am achitat impozitele la primarie.

In 2016 cand am vrut sa autentific actul la notar si am facut toate demersurile necesare, d-na notar a constatat ca societatea este in insolventa si ca trebuie sa semneze lichidatorul judiciar.

Lichidatorul spune ca trebuie sa ceara acceptul creditorilor......Intrebare : daca eu am cumparat in 2004 si procedura de insolventa a inceput in mai 2016, mai poate sa-mi vanda inca odata terenul firma de la care am cumparat?

va rog frumos, daca aveti idee cum artrebui sa procedez, ajutati-ma cu un sfat!!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nisara1 , utilizator 20:38, 23 Ianuarie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebarea care se pune acum: ati facut intabularea terenului cumparta in 2004?
Pnetru intabularea unui imobil cumparat la licitatie nu are nevoie de autentificare notariala.
Faceti documentatia cadastrala pentru intabulare.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!

La Cartea funciara nu au vrut sa intabuleze pe baza Procesului-verbal de licitatie, in care se specifica ca am fost adjudecati. Atunci am inceput demersurile de autentificare la notariat.Am urmat astfel pasii ceruti de notar , intabuland terenul pe firma vanzatoare. Dupa intabulare ne-am prezentat la notar impreuna cu delegatul firmei vanzatoare. Atunci s-a vazut ca firma intrase in insolventa si notarul a refuzat autentificarea , spunand ca lichidatorul trebuie sa vina sa semneze.
Doar ca Lichidatorul vrea sa ceara acceptul creditorilor!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare in cartea funciara nisara1 nisara1 Buna ziua, am intrat intr-o incurcatura pentru niste active cumparate la licitatie in 2004 ( cu contract de vanzare-cumparare) fara a le autentifica la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am vizionat o casa de vânzare care nu este intabulată. ... reptila reptila Buna ziua. Am vizionat o casa de vânzare care nu este intăbulată. Din discutia cu proprietarii reiese ca nu sa putut întăbula ca nu a respectat distanta ... (vezi toată discuția)
Lntabulare imobil cumparat de la societate in insolventa Lang_renata Lang_renata buna ziua, am cumparat un imobil cu antecontract de vanzare de la o societate, care a intrat in insolventa. dupa un proces lung am castigat procesul, dar ... (vezi toată discuția)