avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Agentie de turism-regim special/ regim normal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Agentie de turism-regim special/ regim normal

Buna ziua, O agentie de turism care pana la sfarsitul anului 2016 a folosit concomitent regimul normal si pe cel special acolo unde este obligatoriu, incepand cu 01 ian 2017 poate aplica doar regimul special pentru toate operatiunile? In ce conditii? Isi doreste acest lucru datorita trecerii la impozit pe micro. Eu as zice ca e suficient sa scrie in politici contabile ca incepand cu 01 ian 2017 aplica doar regimul special....ce altceva ar mai fi? (asa cum stiti reg normal este optional si doar ptr anumite operatiuni, deci nu vad de ce nu s-ar putea renunta la aceasta optiune la un moment dat...). Folosirea doar a reg special implica prorata ca sa se deduca la intrare tva ptr chelt curente (utilitati, chirie, consumabile, etc)? Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Tva chirie marius1p marius1p buna seara. Am un spatiu inscris pe srl platitoare de tva si este dat in chirie unei sc tot platitoare de tva. Intrebarea este: Eu cand emit factura lunara ... (vezi toată discuția)
Trecere la tva MINPOP MINPOP Firma infintata in data de 01.12.2011 , factureaza pe 30 noiembrie prestari servicii in valoare re 90.000 lei si achizitioneaza materiale in valoare de 70.000 ... (vezi toată discuția)
Pro rata ani22 ani22 Daca in anul 2017 am fost o intreprindere impozabila. Mentionez ca obiectul de activitate este \"inchirierere si subinchirierea bunurilor mobile...\" si am ... (vezi toată discuția)