avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... raspundere penala pentru cazul in care o persoana este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

raspundere penala pentru cazul in care o persoana este accidentata grav sau omorata de zapada sau turturi

Buna ziua

Locuiesc la bloc iar pe terasa blocului s-a construit mansarda. Una din fatadele acoperisului este orientat pe sud iar dupa ce zapada se depune au loc caderi masine de zapada daca soarele este prezent . Pana acum s-au distrus numeroase masini si ma mir ca nimeni nu a fost ranit de turturi sau zapada .
Vreau sa responsabilizezi oamenii din bloc si sa le propun sa montam instalatie de givrare pe acoperis sau macar parazapezi.
De asemenea va rog sa ma ajjutati cu un raspuns in legatura cu raspunderea penala si civila pentru cazul in care o persoana este ranita sau mai rau omorata de zapada de pe acoperit sau de turturi de gheata .
O a doaua intrebare este legata de refuzul asociatei de a efectua aceste lucrari . Daca ii dau in judecata si asociatia pierde procesul sunt si eu pus la plata cheltuielilor de judecata ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:36, 24 Ianuarie 2017
Buna ziua, raspunderea civila poate fi antrenata in temeiul art. 1349 si art. 1379 C.civ., iar raspunderea penala s-ar putea retine pentru vatamare corporala din culpa (art. 196 alin. 3 C. pen.) sau pentru ucidere din culpa (art. 192 alin. 2 C. pen.). Pentru intrebarea nr. 2: da, partea care pierde procesul poate fi obligata sa plateasca cheltuielile de judecata.
Parazapezile trebuiau montate cand s-a construit mansarda.
Da corect parazapezile trebuiau montate cand s-a construit mansarda Eu nu eram propiretar
si nici nu locuiam in acel bloc la acel moment dat
Multumesc de rasuns Mai am o intrebare La lucrarile de montare parazapezi sunt obligati sa participe cu bani toti proprietarii chiar daca nu locuiesc in bloc ? La fel si pentru raspunderea cilvila si penala raspund toti proprietarii sau doar cei care locuiesc la momentul evenimentului
in bloc ?
Nu conteaza ca locuiesc sau nu in bloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)
Omor din culpa? radujura radujura http://www.antena3.ro/stiri/romania/iasi-un-barbat-murit-dupa-ce-i-a-cazut-in-cap-un-turture_88175.html M-am plimbat zilele trecute printr-o zona plina de ... (vezi toată discuția)
Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)