avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua. In perioada anului 2015 am lucrat pana in luna octombrie, in 2016 m-am angajat numai din noiembrie. In decembrie am aflat ca sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in august . As putea sa-mi platesc din urma ca sa pot beneficia de concediu si de indemnizatie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 24 Ianuarie 2017
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizația de ccc MariF1 MariF1 Bună ziua! Am 2 întrebări legate de indemnizația pentru creșterea copilului: știu că recent s-a schimbat această lege și acum, pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Clara calin Clara calin Buna ziua.Am lucrat cu carte de munca pana la finalul lunii septembrie si tocmai am aflat ca sunt insarcinata cu al treilea copil Pot beneficia de ... (vezi toată discuția)