avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abuz de incredere sau inselatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abuz de incredere sau inselatorie

am fost angajata la o firma ,cu conditia ca ma gireaza sa-mi cumpar apartament .Am inceput sa cau si in iulie am inchheiat un Ante contract cu o firma imibiliara.Discutand cu presedintele firmei ,acesta a achizitionat el ap,spunand ca nu voi avea cu ce sa traiesc daca platesc rate la banca -el platind diferenta dinte costul ap si avansul platiti de mine.De fata cu colegii mei a spus ca daca raman in firma max 3 ani mi-l revinde cu aceeasi suma ,ca nu face specula cu apartamentul si nu se imbogateste.Dupa c e4 ani nu a mai vrut sa discute despre revanzare ,mi-am dat demisia .M-a dat in judecata pentru evacuare ,aducand ca document in instanta un Contract de Comodat,care nu aminteste nicaieri numele meu,dar el spune in instanta ca pe baza lui locuiesc in apartament si ca e anexa la CIM incheiat >CIM a fost incheiat in martie ,ap a fost cumparat in iulie NU apare nicaieri in CIM ,precezata ca anexa acest Contract de Comodat ,sau orice alta specificatie privind locuinta de serviciu sau dreptul de a locui in apartament pe perioada angajarii .Acum mi-a venit sentinta de evacuare >Nimeni nu a sesizat(avocatul meu sau completul de judecata ) lipsa numelui meu sau lipsa perecizarilor din CIM referitoare la locuinta de serviciu .Ce mai pot sa fac pentru a demonstra ca nu -si respectat cuvantul ,ca m-a inselat cu aceasta promisiune pentru a presta servicii catre firma lui ,si ca documentele depuse sunt generale nu particularizate la mine ,
Cum pot sa reactionez la Sentinta d eevacuare ,recursul facut de mine are termen de judecare in 1,10,09
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 09:15, 9 Septembrie 2009
Aveti martori din cate inteleg, cazul dvs. este unul de mare complexitate ,asa incat ,aveti urgent nevoie de un avocat care sa se implicecu adevarat. Cum putea sa nu observe lipsa numelui dvs? , schimbati-l . Contractul de comodat, este semnat de dvs? Dar cum ramane cu avansul dat de dvs. ? sunt lucruri de care va puteti folosi in instanta, doar sa aveti si o aparare corespunzatoare.Succes.
unica posibilitate , este de a merge direct la avocat. sfatul nostru , in lipsa informatiiloir concrete,va fi subiectiv si fara relevanta in ceea ce trebuie sa intreprindeti. Succes!
Daca pe acel contract de comodat nu apare numele dvs. ca parte contractanta, evident ca nu ati semnat asa ceva. Nu vad ce legatura poate avea contractul individual de munca , pe baza caruia ati lucrat legal timp de 4 ani la acea firma, cu contractul de comodat. Ca ati fost angajata este una, ca ati dorit sa cumparati un apartament, in acest sens ati incheiat un antecontract avansand si o suma de bani, este cu totul altceva. In cazul dvs. poate fi si una si alta!
Dincolo de existenta unui contract de comodat, seful e proprietarul apartamentului.
El a argumentat ca dvs ati locuit acolo pe baza contractului de comodata. Daca dvs ati fi fost parte in contractul de comodta, seful va putea da afara (si implicit si instanta) doar daca exista o reziliere, sau o alta modalitate prin care acel comodta era lipsit de efecte.
Deoarece dvs nu erati parte in acest contract, dvs locuiati fara drept in acel apartament (proprietatea sefului sau a firmei) astfel incat e normala evacuarea.

Tot ce puteti face e sa incercati obtinerea unei hotarari judecatoresti prin care sa-l obligati pe sef sa va vanda apartamentul, insa sansele stau foarte prost, deorece nu aveti nici un act scris; doar marturii ale colegilor (asta presupunand ca ei vor depune marturie impotriva sefului). Eventual va poate ajuta conditia ca firma va gireaza la cumpararea apartamentului (daca a fost inscrisa in contractul de munca) si faptul ca dvs ati platit avansul. Cu toate astea sansele nu stau chiar foarte bine...

Daca aici pierdeti puteati eventual incerca o actiune in restituirea avansului paltiti vanzatorului, insa ... s-a cam prescris, pare-se!
Punctul meu de vedere coincide cu cel al lui JH.
Evacuarea este corecta, astfel ca recursul va fi respins cu succes. Proprietar al imobilului este seful. Faptul ca nu ati semnat un contract de comodat, anexa sau nu la CIM, inseamna ca ati fost tolerata in imobil si atat. Daca aveati incheiat un contract de comodat/inchiriere etc. nu va putea evacua decat dupa desfiintarea contractului. Ori, lipsa unui contract prin care sa se prevada dreptul dv. de abitatie in acel imobil, a dat posibilitatea proprietarului sa va evacueze.
Cu privire la intelegerea de achizitionare a bunului cu plata in rate, dv. ati achitat doar avansul cu privire la care aveati un drept de creanta impotriva sefului daca aveti chitanta pe numele dv. de plata a avansului. In caz contrar, nu puteti dovedi nici existenta unui drept de creanta.
Avand in vedere ca plata avansului s-a facut acum 4 ani, eventualul dv. drept de creanta s-a prescris, din pacate pentru dv.
In speta, ati putea sa depuneti o plangere la politie pentru inselaciune, in cazul in care colegii dv. sunt de acord cu depunerea unei marturii impotriva sefului, si astfel sa va constituiti parte civila cu suma actualizata a avansului achitat.
Speta este destul de complicata si va recomand sa apelati la serviciile unui avocat dupa ce ii prezentati situatia in concret si a mijloacelor de proba pe care le puteti administra in sustinerea pretentiilor dv. ;)

Alte discuții în legătură

Promisiuni facute de angajator la angajare=evacuare cu copii in strada isokonsulting isokonsulting buna ziua , in martie 2003 am fost chemata ,la Bucuresti ,din provincie , sa lucrez in firma sa ,de un angajator ,obiectivele mele fiind sa aiba toate ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat cu evacuarea de catre mama mea Razvan_Shulea Razvan_Shulea Buna seara! pe scurt: In 2001 am divortat. In acelasi an am cumparat un alt apartament, dar pt ca eram in proces de divort, actele au fost facute pe numele ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa emita ordin de deplasare pentru a evita plata diurnei Lucian_Dorna Lucian_Dorna Am lucrat in Spania 4 luni la sediul unei firme spaniole care are si filiala in Romania, cu contract de munca inregistrat pe acea firma romaneasca. Aceasta ... (vezi toată discuția)