avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare

Sunt functionar public grad superior.am absolvit facultatea cu licenta.ce trebuie sa fac pentru a promova la o alta clasa de salarizare?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:51, 2 Februarie 2017
Banuiesc ca doriti promovarea in clasa, conform studiilor absolvite. Trebuie sa depuneti o cerere in acest sens catre angajator, la care sa atasati copia diplomei de licenta, iar acesta va verifica daca facultatea absolvita este in specialitatea functiei dvs sau va analiza daca studiile dvs sunt oportune desfasurarii activitatii si va aproba/sau nu organizarea examenului de promovare in clasa.
In urma promovarii functionarul public va fi incadrat pe studii superioare tot la superior sau in functie de salariul pe care il are in prezent i se acorda o marire?
La promovarea in clasa, conform studiilor absolvite, va fi incadrat in gradul profesional "asistent" corespunzator functiei publice clasa I pe care promoveaza. De obicei, se pastreaza salariul avut pe studii medii, intrucat este mai mare decat cel care i-ar reveni pentru functia publica clasa I grad profesional "asistent".
Va multumesc!
sunt functionar public pe studii medii.am facultate si master in domeniu si nu pot trece pe studii superioare deoarece facultatea am terminato inainte cu doua luni de incadrare ca functionar public.intre timp am terminat masterul tot in domeniu.chiar nu se poate sa avansez

Alte discuții în legătură

Promovare in grad si promovare in clasa bogdan77m bogdan77m Buna ziua, am urmatoarea situatie: In cadrul primariei exista 4 functionari publici (executie) care de ani buni (7,8 ani) nu au fost promovati, acestia fiind ... (vezi toată discuția)
Functionar public cetateanuly cetateanuly Sunt angajat ca referent cu toate ca am studii superioare terminate inaintea angajarii Am acceptat acest post pentru ca doar posturile de referent erau ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)