avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA sau SRL D
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA sau SRL D

Buna Seara!Am nevoie sa imi deschid o mica firma in care sa facturez 3000 ron pe an!:justcuz:Ce imi recomandati sa imi deschid?#-o
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:01, 25 Ianuarie 2017
Pai detaliile redate de dumneavoastra sunt chiar prea sumare. In fine, daca aveti acte de studii sau alte acte de calificare in domeniul pentru care doriti sa va infiintati pfa si sa obtineti venitul acela, puteti sa va faceti pfa. Altfel doar srl. Cum venitul este destul de mic, incercati acest pfa. Veti avea de declarat la inceputul anului/activitatii un venit estimat in declaratia 220 si apoi fata de acesta veti plati impozit pe venit, contributie la sanatate si pensie. Apoi anul urmator depuneti d200 cu venitul realizat pe baza actelor din contabilitate si din registrul jurnal de incasari si plati.
Inregistrarea pfa-ului o faceti la registrul comertului, cu sediul la domiciliul din buletin si tot in localitatea de domiciliu veti depune si dclaratii la finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva androceul1948 androceul1948 Buna ziua, PFA ,am contract de colaborare,ce declaratie depun la fisc,si ce impozite platesc ca angajat.Impozitul pe venit ,sanatate ,somaj sunt retinute la ... (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)