avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neplatit

In 2007 am luat un credit de la banca impreuna cu sotul meu. Am plecat din tara in acelasi an. Nu avem bunuri de nici un fel in tara si nu a girat nimeni pentru noi. Un an am reusit sa platim , apoi am ramas in urma. Cei de la banca au insistat sa platim atunci suma ratelor restante integral, am zis ca nu avem cum si sa ne lase sa platim cum putem. Cum nu au fost de acord am incetat sa platim. Dupa un timp dosarul a fost preluat de o firma de recuperare care suna la familie. Dupa un timp nu au mai sunat. Au trimis scrisoare cu suma de platit, de vreo 3 ori mai mare decat suma initiala imprumutata. Eu vreau sa vin in tara insa sunt foarte nedumerita.As avea nevoie de ctaeva clarificari?
1. Exista posibilitatea ca datoria sa fie prescrisa?
2. As putea returna suma imprumutata initial, dar nu cea ceruta de ei... acum cativa ani vorbisem cu ei de o astfel de recuperare a banilor insa cand am cerut hartii imi prezenta in tara lucru imposbil pt mine atunci.. am lasat-o balta si cu asta
3. Vreau sa vin in tara pt o luna. Sunt in pericol? As putea fi arestata sau avea probleme la intrare sau pe durata sederii ?
4. Mi-as dori sa rezolv problema asta pt totdeauna . Ma poate ajuta vreun avocat de aici? Rog maxima seriozitate
Multumesc
Cel mai recent răspuns: irina_p , utilizator 17:55, 26 Ianuarie 2017
Nu veți fi arestată. Creanța poate fi sau nu prescrisă, depinde de ultima plată și de procedurile pe care le-a făcut banca.
Se poate negocia cu recuperatorul în ce privește reducerea datoriei și eșalonarea plății.
multumesc!
pt a fi mai clar in ce dorectie o apuc as vrea sa stiu termenul de prescriptie de 3 ani se calculeaza de la data ultimei rate pe care am platit-o sau de la ultima rata de platit conform contractului incheiat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant in dificultate milana2 milana2 Buna, in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale nerambursat myryam myryam Prietena mea a facut un credit de nevoi personale si 3 carduri de credit in 2008,a putu platii doar 3 luni,apoi a ramas fara loc de munca si nici pana in ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de un imprumut luat de la banca user9010 user9010 tatal meu a facut un credit de consum pe numele lui pt fratele meu. nu a girat cu nimic. imprumutul a fost facut in baza salariului si a unui contract de ... (vezi toată discuția)