avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Buna seara. As dori un raspuns la o intrebare despre o mostenire. Situatia se prezinta in felul urmator : in oct. 2014 tatal meu a decedat, iar in mar. 2015 a decedat si mama mea. In urma decesului tatalui nu am facut succesiunea, singurii mostenitori ai lui fiind eu si mama. Dupa moartea mamei, eu am facut cele doua succesiuni in urma carora am mostenit un apartament, dar si o cota parte dintr-o casa si un teren. Problema mea se refera la acea casa care are un teren in suprafata de 320mp mosteniti astfel : prin donatie bunica mea a lasat partea mostenita dupa decesul bunicului meu tatalui meu si unei surori a lui (bunica a avut 3 copii care au mostenit fiecare cate 40mp si ea a mostenit 200 mp dupa moartea bunicului ), respectiv 100mp eu si 100 mp matusa mea, la care se adauga 40 mp mosteniti de tata de la bunicul meu. cealalta sora a tatalui meu, care a decedat inaintea bunicii are un fiu care a mostenit cei 40 mp. Eu si matusa mea detinem impreuna 280 mp si am vrea sa vindem numai ca fiul mostenitor de 40 mp, care este plecat din tara, nu raspunde la niciun fel de mod de contact. Care este solutia cea mai simpla si , daca se poate, cea mai rapida sa putem vinde ? Mentionez ca in curte, respectivul fiu are si o casa cu o amprenta la sol de vreo 80 mp, construita de parintii cu acordul bunicilor mei si ca are dreptul la drum de servitute. Cum pot rezolva cat mai rapid situatia ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nicol70 , utilizator 12:41, 26 Ianuarie 2017
Prin iesire din diviziune... partaj ,dar servitutea se pastreaza.
Mai rapid prin intelegere. Altfel, in instanta.
Din pacate prin intelegere este oarecum imposibil deoarece respectivul nu vrea sa raspunda la niciun fel de apel. Concret ce inseamna in instanta ? Ce acte sunt necesare si cam cat ar dura sa se rezolve ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren intravilan tsk766 tsk766 Va supun atentiei situatia mea, tatal meu a decedat acum 5 ani si jumatate, pana la momentul de fata, din motive materiale nu am reusit sa deschidem ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informații RodicaAurica RodicaAurica Succesiune /informații Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru o situație foarte complicată. Suntem mai multi frați și părinti noștri au decedat în ... (vezi toată discuția)
Probleme mostenire GeorgianaR2005 GeorgianaR2005 Buna ziua, Îmi cer scuze daca va deranjez dar am nevoie de ajutor si nu prea stiu unde sa ma adresez! Problem este următoarea: In urma decesului bunicului ... (vezi toată discuția)