avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune - mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune - mostenire

Buna ziua,
Deoarece m-am confruntat cu problema de a nu reusii sa aflu in avans care sunt costurile unei astfel de proceduri dezbatere succesiune+ mostenire, de la nici un notar din Brasov ( am fost la 4), va rog in cazul in care aveti timpul necesar, sa ma ajutati in urmatoarea speta:
- bunicul meu a murit in urma cu 20 de ani si de atunci nu s-a facut nici o succesiune asupra bunurilor
- acum, bunica, pentru a evita alte probleme ulterioare care ar putea aparea dupa deces ar vrea sa ii lase mamei mele toate bunurile
- bunicul si bunica nu au avut decat un singur copil, pe mama mea
- toate bunurile in cauza sunt un apartament cu 2 camere in oras, in care ei locuiesc in prezent si o casa batraneasca la tara, si putin pamant agricol
- mai mult decat atat,pentru casa de la tara + pamantul,atat bunica , cat si mama mea ar vrea ca sa mi le treaca direct mie pe nume deoarece eu sunt singurul care mai ajung pe acolo.

Tinand cont de aceste aspecte, care ar fi cea mai buna solutie de a rezolva aceasta problema cu costuri cat mai mici?
Poate unele dintre actiuni pot fi cumulate pentru a nu se dubla costurile.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2017
danutzbv2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:05, 26 Ianuarie 2017
Buna ziua,
1. mergeti la un notar si dezbateti succesiunea de pe urma bunicului (costurile doar ei le pot stabili dupa listele de valori pe care le au si care sunt emise de camera notarilor publici) functie de valoarea apartamentului, casei de la tara si a mterenului. dupa dezbatere bunica va vinde mamei bunurile ce-i revin. mama va va vinde casa de la tara si terenul.
2. asteptati sa treaca si bunica la cele vesnice, mama mosteneste tot si dupa dezbaterea succesiunilor va va vinde casa de la tara si terenul.
1. Dezbateti succesiunea dupa bunicul.
2. Mama + bunica va fac dvs un act de vanzare cumparare, donatie, intretinere etc., cum o sa doriti.

Direct catre dvs, fara aceste etape, nu se poate. Asta e calea cea mai simpla.
Transferul proprietatii se poate face si prin donatie, prin vanzare trebuie platit pretul.
Dupa ce se face succesiunea dupa bunic mama si bunica va pot dona cotele ce le vor obtine din casa batraneasca si terenul agricol.
Ptr a va dona aceste bunuri trebuie facut cadastru si intabulat dreptul de proprietate si ulterior va pot dona la un notariat.
Nu puteti comasa succesiunea cu donatia.
Cea mai buna solutie e cea recomandata de notari, ca alti pasi nu vad in speta. Dezbateti mostenirea, faceti donatii sau ce doriti... indiferent ca aflati inainte sau nu costurile, ele sunt de plata oricum. Daca doriti costurile calculate, trebuie studiate actele, facute calcule, platiti o consultatie la un notar, ar trebui sa va calculeze. Altfel, rugati unul sa va dea valoarea de grila si mergeti acasa si le calculati dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia poate fi atacata? tama tama buna ziua! am primit o parte din terenul bunicului meu din partea mamei ca donatie. poate ataca donatia fratele mamei mele? in ce conditi? (vezi toată discuția)
Succesiune si partaj VeronicaTicu72 VeronicaTicu72 Mama si suroriile ei au mostenit o casa in provincie si au succesiunea facuta. Dupa moartea mamei mele, dupa revolutie, s-a dat pamantul si titlu de ... (vezi toată discuția)
Donatie 1/2 ContSters179979 ContSters179979 Buna ziua. Am o bunica cu care locuiesc si care vrea sa-mi lase mie proprietatea ei, respectiv o casa si ceva pamant agricol. Bunicul meu a murit in urma cu 6 ... (vezi toată discuția)