avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitanta online?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitanta online?

Castig bani de pe internet si vreau sa platesc impozit. Cum dovedesc cat si de unde am primit banii?

Cand primesc bani imi vine un email cu sursa si destinatia banilor. Daca listez astfel de emailuri se poate considera ca chitanta?
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 15:03, 8 Septembrie 2009
Chitantele sunt pt incasarile in numerar.
Probabil incasati sumele respective prin banca. Extrasul de cont sta la baza justificarii incasarilor in acest caz.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
t.simona, utilizator
Cum primit banii?

Prin numerar cu siguratnta nu le primiti, deci ramane prin cont (dovada incasarii este extrasul de cont) sau prin posta (Western Union etc -- dovada este documentul ce primiti la ridicarea banilor).

Cu toate aceste in declaratia 200 (impozite) nu trebuie sa treceti, cum ati primit banii, doar suma si numarul autorizatiei sau contractului pe baza caruia va desfasurati activitatea. Daca nu aveti asa ceva, s-ar putea sa fie de recomandat sa va deschideti un PFA.
Primesc prima data banii pe un site cum ar fi PayPal. De acolo primesc banii pe cardul bancar.

Asta inseamna ca pana cand nu scot banii de pe paypal (deci inca nu intra pe card) nu sunt nevoit sa platesc impozit?

Si daca aleg extrasul de cont: ce fac daca primesc bani din mai multe surse? De exemplu de la parinti.
In primul rind trebuie sa aveti o autorizatie pt a putea desfasura astfel de activitati.
Impozitul se plateste in momentul incasarii banilor nu in momentul folosirii lor (ridicarii de la banca). Daca v-ati autoriza, s-ar deschide un alt cont bancar pe numele persoanei autorizate (PFA) care ar fi diferit de dvoastra ca PF si in care ar trebui sa incasati numai sume de bani din activ pt care ati fost autorizat. Ar mai trebui intocmita si contabilitatea in partida simpla, sa va indepliniti sarcinile declarative, etc.
Mergeti in primul rind la Admin financiara de unde aveti domiciliu sa va interesati de situatia dvoastra.
In primul rand, trebuie sa calculati impozitul in momentul incasarii sau, daca emiteti facturi, in momentul emiterii facturii, insa plata poate fi exigibila (in cazul PFA, de exemplu) trimestrial.

Trebuie sa conduceti o evidenta a incasarilor (Registru Jurnal de Incasari si Plati). Acolo va inregistrati incasarile comerciale. Toate celalalte poate sa figureze pe extras, dar in moment ce ele nu sunt comerciale, nu sunt supuse impozitarii.

O solutie foarte simpla ar fi un cont separat pentru afaceri -- in acest caz puteti sa inregistrati taxele si comisioanele bancare ca plati, iar veti plati impozit pe diferenta (pozitiva) intre incasari si plati.

Alte discuții în legătură

Transfer de sume dintr-un cont in altul. frincu.vasile frincu.vasile Cum inregistrez , la un PFA, un trasfer de bani din contul CASA in contul BANCA. Contabilitatea o tin in partida simpla. (vezi toată discuția)
Pfa norma venit - registrul jurnal de incasari si plati ipi ipi Buna ziua, In legatura cu completarea Registrului Jurnal de Incasari si Plati pentru un PFA cu Norma de Venit, ce document justificativ trebuie trecut pentru ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)