avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis

dac permisu mi sa retinit ca am refuzat acoltestu si probile biolgice ,pot conduce inafara tari pina la terminare procesului
Cel mai recent răspuns: Carmenstratone , utilizator 14:34, 19 Septembrie 2022
Cu ce document doriti sa conduceti daca permisul a fost retinut?
A fost intocmit dosar penal, in cazul unei condamnari cu suspendare sau amenda penala permisul se va anula.
cu copia de pe permis
Daca aveti nevoie de inca un dosar penal puteti circula cu copia permisului.
Pai de ce mea zis că pot circula avocatul ,in cel mai rău caz a zis că imi pune o amenda că nu am permisul la mine,că permisul nu me suspendat dor reținut pina la rezolvarea cazului
Pentru lamurirea dvs si a avocatului dvs.

Art. 337-NCP
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Art 111-OUG 195
(1) Permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia se retine in urmatoarele cazuri:
b) cand titularul acestuia a savarsit una dintre infractiunile prevazute la art. 334, art. 335 alin. (2) , art. 336, 337, art. 338 alin. (1) si la art. 339 alin. (2) , (3) si (4) din Codul penal;
(2) La retinerea permisului de conducere, in cazurile prevazute la alin. (1) , titularului acestuia i se elibereaza o dovada inlocuitoare cu sau fara drept de circulatie.
(3) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) si d) , la art. 102 alin. (3) lit. a) si c) din prezenta ordonanta de urgenta, precum si in cele mentionate la art. 334 alin. (2) si (4) , art. 335 alin. (2) , art. 336, 337, art. 338 alin. (1) , art. 339 alin. (2) , (3) si (4) din Codul penal, dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza fara drept de circulatie.

Prin urmare, NU aveti drept de circulatie.

Acum este clar?

Daca veti fi prins in trafic conducand un autovehicul (in Romania sau in alta tara) veti beneficia de prevederile
Art. 335-NCP
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Alte discuții în legătură

Permis de conducere antonioli_yo antonioli_yo Buna Ziua numele meu este Alexandru am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Am permisul de conducere suspendat din 2009, pentru faptele;Conducere cu ... (vezi toată discuția)
Conducere motocicleta cu permis cat.b Andrei088 Andrei088 Buna ziua, Anul trecut pe 23-08-2014 am condus o motocicleta fara a avea categoriea corespunzatoare si ma oprit politia. Iar anul acesta in 03.03.2015 am ... (vezi toată discuția)
Eliberare dovada cu drept de circulație RalucaDas RalucaDas Buna seara! M am confruntat cu 2 dosare penale. 1- circulând cu numerele provizorii expirate 2- circulând cu dovada expirata de 1 zi, ... (vezi toată discuția)