avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Este legala activitatea a 3 firme prin acelasi magazin ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Este legala activitatea a 3 firme prin acelasi magazin online dpdv al preturilor de transfer?

Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie: se comercializeaza produse prin 3 firme (1 srl platitor de tva si 2 ii-uri cu norma de venit) prin acelasi magazin online. Ii-urile sunt detinute de asociatii srl-ului, asociati care sunt si angajati in cadrul srl-ului. Nu se emit facturi intre ii si srl, ci doar catre clientii finali ai magazinului online. Dpdv al dosarului preturilor de transfer poate aparea vreo problema in cazul unui control? Mentionez ca sunt intrari si iesiri pt fiecare din aceste firme si se emit facturi la fiecare comanda expediata. Exista vreun articol in lege prin care putem demonstra ca aceasta situatie este perfect legala si posibila? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 12:59, 29 Ianuarie 2017
Preturile de transfer au legatura cu tranzactiile intre persoane afiliate, adica in cazul dvs. tranzactiile care s-ar desfasura de cele trei firme intre ele.

Art. 7 pct. 26 din C.fisc.

persoane afiliate - o persoană este afiliată dacă relația ei cu altă persoană este definită de cel puțin unul dintre următoarele cazuri:

a) o persoană fizică este afiliată cu altă persoană fizică dacă acestea sunt soț/soție sau rude până la gradul al III-lea inclusiv;

b) o persoană fizică este afiliată cu o persoană juridică dacă persoana fizică deține, în mod direct sau indirect, inclusiv deținerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot ale unei persoane juridice ori dacă controlează în mod efectiv persoana juridică;

c) o persoană juridică este afiliată cu altă persoană juridică dacă cel puțin aceasta deține, în mod direct sau indirect, inclusiv deținerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cealaltă persoană juridică ori dacă controlează în mod efectiv acea persoană juridică;

d) o persoană juridică este afiliată cu altă persoană juridică dacă o persoană deține, în mod direct sau indirect, inclusiv deținerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cealaltă persoană juridică ori dacă controlează în mod efectiv acea persoană juridică.

între persoane afiliate, prețul la care se transferă bunurile corporale sau necorporale ori se prestează servicii reprezintă preț de transfer;
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2017
Ana-Maria Pînzaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactii persoane afiliate sandudaniela sandudaniela vanzarea cu amanuntul de marfuri, dar la jumatate de pret decat sunt inregistrate in contabilitate datorita cantitatilor mai mari, de catre o persoana ... (vezi toată discuția)
Dosarul preturilor de transfer adrycrys adrycrys Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: societatea noastra (A) intentioneaza sa realizeze relatii comerciale cu alta ... (vezi toată discuția)
Afiliere pj adrianabresug adrianabresug Daca asociatii a doua firme diferite sant cumnati iar societatile au calitate de client /furnizor una la cealalta inseamna ca sant afiliate ?Se incadreaza la ... (vezi toată discuția)