avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort

As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca momentan sunt casatorita cu un alt barbat si inca nu am deschis procesul de divort (prin acord).
Ce se va intampla daca: 1. in martie suntem divortati dar eu nu ma recasatoresc cu prietenul meu? 2. in martie divortul este deschis dar inca nu s-a solutionat.
Mentionez ca toti 3 incercam sa colaboram pentru solutionarea problemei si cautam o solutie cat mai rapida.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
abc123, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:29, 9 Septembrie 2009
Potrivit dispozitiilor art. 53 alin. 1 Cod fam., copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei. Deci, chiar daca tatal natural al copilului ce se va naste in luna martie este prietenul dvs., atata timp cat sunteti casatorita, la rubrica ,,tata" din certificatul de nastere al copilului va figura sotul dvs.
La randul sau, sotul dvs. poate introduce cerere de tagada a paternitatii, sau chiar dvs. puteti cere acest lucru in instanta,
In legatura cu intrebarile puse:
1. daca in martie veti fi divortati, dar nu va recasatoriti cu prietenul dvs, si nici nu introduceti cerere de tagaduire a paternitatii, copilul va ramane in acte ca fiind al sotului dvs.
Dar daca ma recasotorec cu tatal biologic al copilului? Copilul devine automat al lui?
(Copilul a fost conceput in timpul primei casatorii)
Daca copilul nu se va naste pana cand obtineti o hot. def. si irevocabila de divort, acesta se prezuma ca are ca tata pe sotul mamei, iar sotul poate intenta o act. de tagada paternitatii dupa nasterea minorului.
Daca minorul se va naste si ati div., existand deja hot.atunci prietenul poate sa-l recunoasca la starea civila, iar daca nu-l recunoaste se face stabilire paternitate.
Sunt multe aspecte de discutat.
Parerea mea este sa mergeti la un avocat pentru:sorry: a va ajuta sa solutionati acesta problema juridica.
Deci, indiferent de starea civila a Dvs., casatorita, divortata, recasatorita, atata timp cat nici dvs. si nici sotul dvs. nu cereti in instanta tagada paternitatii, sotul va ramane tatal copilului, acest lucru fiind statuat de art. 53 Cod fam., asa cum va spuneam anterior.
Sunt discutii pana maine pe acest aspect.Daca fostul sot nu are de obiectat nimic si va recasatoriti cu adevaratul tata al minorului, copilul va avea ca tata pe sotul mamei, in cazul d.-stra.,:stunned: pe prieten.
Ar fi fost o problema daca minorul era al sotului de acum si va recasatoreati. Succes!

Alte discuții în legătură

Paternitate moonshadow moonshadow In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat. Intervine un divort=D>. Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)
Contestarea filiatiei/recunoasterii miruna.c miruna.c A s-a casatorit cu B, B fiind insarcinata in 6 luni A stia ca nu este tatal copilului, totusi, il recunoaste trecandu-l pe numele lui Acum B introduce ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)