avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs ocupare alta functie in cadrul aceleiasi firme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs ocupare alta functie in cadrul aceleiasi firme

La firma al carui angajat sunt, exista, printre altele, 2 categorii de functii: "casieri" si "tehnicieni". In luna octombrie, unul dintre "tehnicieni" a parasit firma, iar pentru ocuparea locului sau s-a dat interviu si test grila intre 2 "casieri"(nu au fost candidati "externi"). Unul a fost notat cu 10.00, celalalt cu 9.50. Evident, concursul a fost castigat de cel cu nota 10.00. Luna trecuta a plecat un alt "tehnician". Pentru ocuparea postului sau, s-au inscris tot 2 "casieri": eu si "pierzatorul" concursului anterior. Ieri am fost anuntat de superiorul ierarhic direct ca DOAR EU trebuie sa sustin concursul, celuilalt luandu-i-se in calcul "prestatia" de la concursul anterior, cel pe care l-a pierdut... Ca sa castig, trebuie sa iau nota 10.00, in conditiile in care eu termin o perioada de 6 luni de concediu medical, ca urmare a unei operatii de hernie de disc. Cum in 6 luni de inactivitate mai uiti cate ceva, sansele mele de izbanda sunt cam mici... Marea intrebare este: e legal ca eu sa dau examen, iar celuilalt sa i se ia in considerare nota de la un alt examen? Sefii au argumentat ca e normal, fiind vorba despre o functie identica. Presupunand ca as castiga eu, iar peste 5 ani se va elibera un alt post de "tehnician", colegul cu 9.50 nu va da nici atunci examen, daca se va inscrie la concursul respectiv??? Si inca ceva: functia de "casier", pe care o ocup in prezent, presupune a cara greutati pana in jurul a 28 kg/unitate. Eu fiind operat, nu mai am voie, din punct de vedere medical, sa mai car asemenea greutati. Seful mi-a spus ca, daca nu voi castiga concursul pentru postul de "tehnician" si, avand in vedere recomandarea medicala de a nu mai cara greutati, el nu mai are ce sa faca cu mine. Adica o sa faca tot posibilul sa ma dea afara! E corect? Eu m-am imbolnavit de hernie de disc la locul de munca, carand greutati mari, de fapt totii "casierii" din firma au aceiasi problema (numai ca, doar eu sunt operat).
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2017
catalinmail072007, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme la serviciu. andrei20100 andrei20100 am lucrat ca sef de tura la aeroportul baneasa . dupa 4 ani in care am muncit si nu am facut niciun fel de probleme.am unele probleme la coloana tatorita ... (vezi toată discuția)
Participare concurs post asistent medical doynyta71 doynyta71 Buna ziua.Am terminat Facultatea de Medicina si Farmacie \"Dunarea de Jos\"Galati in anul 2013,specializarea Asistent Medical Generalist,anterior acesteia am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am și eu o nelămurire, am tripla hernie de disc ... Cristina2323 Cristina2323 Bună ziua, am și eu o nelămurire, am tripla hernie de disc lombara, nu este nevoie încă de intervenție chirurgicala, dar doctorul mi-a dat câteva ... (vezi toată discuția)