avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1564 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... DECIZIE DE DIVORT NEORIGINALA
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

DECIZIE DE DIVORT NEORIGINALA

Buna ziua ,
ma puteti ajuta cu o informatie?
In 2009 am divortat Romania la un tribunal din Jud Maramures ..dupa divort in 2010 ne-au eliberat doua decizii de divort mie si fostului sot ,dar nu sunt cu timbru in original ,pare copie ,insa cei de la consulat nu vor sa o recunoasca ,ne cer originalul .Am telefonat la tribunalul Maramures si mi-au spus ca dupa 2009 nu se mai elibereaza decizii in original ,ca cea pe care au eliberat-o ei trebuie sa fie valabila peste tot .E posibil asa ceva ,cum sa -i fac pe cei de la consulat sa inteleaga ? multumesc!!
Cel mai recent răspuns: mariacoman2222 , utilizator 15:29, 7 Februarie 2017
Mi-e ca cei de la consulat au dreptate, nu au e unde sa stie cei de la judecatorie ce aveti dvs. Copia aia ce-o aveti trebuie legalizata la judecatorie .
Solicitati prin posta eliberarea de catre instanta respectiva a unor copii legalizate dupa sentinta,angajati un av sau mandatati pe cineva printr-o procura sa obtina copiile legalizate daca nu se pot obtine prin posta.
mariacoman2222 a scris:

Buna ziua ,
ma puteti ajuta cu o informatie?
In 2009 am divortat Romania la un tribunal din Jud Maramures ..dupa divort in 2010 ne-au eliberat doua decizii de divort mie si fostului sot ,dar nu sunt cu timbru in original

Nu sunt legalizate pentru ca nu s-a solicitat de partile din dosar legalizarea hotararii.
Pentru legalizare se formuleaza ulterior o cerere adresata presedintelui instantei , se anexeaza taxa de timbru de 5 lei pentru un exemplar al hotararii si hotararea a carei legalizare se solicita.
Ceea ce aveți dvs este sentința ce v-a fost comunicată prin poștă. Acelea trebuie legalizate. Procedați așa cum ați fost sfătuită.
Va multumesc din suflet la toti cei care mi-ati raspuns !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna tuturor. Am divortat. La nivel de judecatorie s-a pronuntat divortul din vina ambelor soti, iar copilul mi s-a incredintat. S-a facut recurs la ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort legalizata ContSters307192 ContSters307192 Buna ziua,am un var si vrea sa se recasatoreasca ,dar nu are o hotarare de divort originala ca sa poata prezenta la starea civila,poate depune o copie ... (vezi toată discuția)
legalizare hotarare divort ContSters241624 ContSters241624 Buna seara, As dori sa ma indrumati, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac , dupa ce voi primi hotararea de divort ,unde trebuie sa merg , daca trebuie ... (vezi toată discuția)