avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea paternitatii

Buna ziua .as dori sa-mi spuneti va rog cum s-ar putea face recunoasterea copilului meu de tata el fiind cetatean grec si eu ca mama cetatean roman.copilul s-a nascut in noiembrie in romania,tatal neputand fi prezent la nastere si nici in momentul actual nu poate veni. Cum il poate recunoaste fara a fi in tara? Va myltumesc!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:57, 1 Februarie 2017
Va garantez ca sunteti in eroare. Si de asemenea, va asigur ca nu se poate recunoaste un copil pe baza unei declaratii, in conditiile in care certificatul de nastere a fost emis fara nume la tata.
Daca citeati cu atentie alin.2 din articolul pe care mi l-ati citat, ati fi gasit singur raspunsul.

(2) Dacă recunoaşterea este făcută prin înscris autentic, o copie a acestuia este trimisă din oficiu serviciului de stare civilă competent, pentru a se face menţiunea corespunzătoare în registrele de stare civilă.

PENTRU A SE FACE MENTIUNEA CORESPUNZATOARE IN REGISTRELE DE STARE CIVILA.

Ce inseamna asta? Ca prima data se face declaratia si dupa se elibereaza certificatul de nastere.

Dvs. ziceti ca sunteti notar. Daca vine un tata sa dea o declaratie de recunoastere a unui copil din afara casatoriei nu i-o luati?
Evident certificatul micutului are liniuta la tata, altfel nu ar avea rost sa vorbim.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
Formele recunoasterii Art. 416
(1) Recunoasterea poate fi facuta prin declaratie la serviciul de stare civila, prin inscris autentic sau prin testament.
(2) Daca recunoasterea este facuta prin inscris autentic, o copie a acestuia este trimisa din oficiu serviciului de stare civila competent, pentru a se face mentiunea corespunzatoare in registrele de stare civila.
(3) Recunoasterea, chiar daca a fost facuta prin testament, este irevocabila.

Fara legatura cu speta, recunoasterea poate fi facuta si prin testament.. sa zicem ca acel copil a fost declarat de mama , are un certificat cu liniuta si tatal il recunoaste prin testament.. moare si e ingropat.. sunt curioasa cum ar rezolva d-na notar data fiind aceasta afirmatie a dansei

Trebuie sa deschideti un proces, sa faceti test ADN, iar paternitatea sa fie stabilita printr-o hotarare judecatoreasca.

iar ca sa fiu si pe subiect..

Ce inseamna asta? Ca prima data se face declaratia si dupa se elibereaza certificatul de nastere.

corect, dar nicaieri nu scrie ca e primul certificat eliberat, poate al fi al doilea.

Oricum, trebuie sa va informati, ca sa nu ajunga cel interesat sa deschida o actiune in instanta aiurea.

Nu cred ca nu cunoasteti, probabil va ganditi alte situatii.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

recunoastere copil horgaalina19 horgaalina19 buna ziua as dori sa stiu daca odata facut certificatul de nastere se mai poate schimba mai in detaliu eu am facut certificatul de nastere al baiatului{o ... (vezi toată discuția)
Paternitate ceruta de tatăl copilului Maridor Maridor Va rog ajutați ma cu un răspuns. Am conceput un copil cu fosta mea iubita. Toate bune și frumoase pana am ajuns acasă la ea după naștere. A refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului Anton_Silviu Anton_Silviu Am o fata de 14 ani dintr-o relatie anterioara, nu am stiut de existenta ei pana de curand, vreau sa o recunosc, sa-mi poarte numele. Cum sa procedez? (vezi toată discuția)