avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Modalitate plata amenda administrativa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Modalitate plata amenda administrativa

Poate fi platita o amenda administrativa in rate?
Exista prin lege un timp minim (fara penalizari..sau diverese)?
Cel mai recent răspuns: laau , utilizator 23:17, 8 Iunie 2012
Ca raspuns ,va pot spune urmatoarele:
-nu i se aplica regimul de reducere la jumatate in 24 de ore
-devine executorie la 30 zile de la data comunicarii sentintei definitive si irevocabile
-se plateste la Trezoreria unde aveti domiciliul fiscal(adresa din buletin)
-se poate plati in transe
-se trece la executare silita daca plata ei depaseste termenul prevazut in sentinta si in procesul verbal de constatare;executarea silita presupune in prealabil somatie de plata si apoi controlul inspectorilor la domiciliu
Prim Procurorul a decis aplicarea unei amenzi administrative, am contestat in termen de 20 zile, cu toate aceastea am primit comunicare sa platesc amenda in 20 de zile, altfel se trece la executare silita. Intentionez sa atac si in instanta aceasta rezolutie a prim procurorului, de ce ma someaza sa fac o plata pe o decizie care nu este definitiva si irevocabila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plata amenda administrativa laau laau Care este termenul in care trebuie platita o amenda administrativa? In documentul transmis de Parchet nu este precizat acest lucru. Daca contest aceasta ... (vezi toată discuția)
Am intarziat cu plata amenzii administrative loge_rdcko loge_rdcko Acum cateva luni am primit o amenda administrativa. Dupa cum am inteles la vremea respectiva, termenul de prescriptie este de un an, dar oricum intentionam sa ... (vezi toată discuția)
Art. 277 c. muncii - sentinta definitiva neexecutata, considerata de procuror ca incorecta ContSters39052 ContSters39052 Prin Sentinţa Civilă nr. 1392/30.09.2008 a Tribunalului C., definitivă şi irevocabilă prin Decizia nr. 823/R/09.12.2008 a Curţii de Apel B. s-a ... (vezi toată discuția)