avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenia franceza
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenia franceza

Buna,

M-am inscris pe form in speranta ca cineva ma poate ajuta cu problema mea.
M-am casatorit pe 8 martie 2008, iar sotul meu a primit cetatenia franceza pe 4 octombrie 2008.
Momentan sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii noiembrie.
Am fost la Ambasada Frantei in Bucuresti si nu au stiut sa ne dea un raspuns clar daca bebele nostru va primi cetatenia franceza sa nu!!! Termenul fiind scurt chiar nu stiu cum sa procedez.
#-o
Ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: lalea11 , utilizator 09:56, 24 Septembrie 2009
Dupa cum vad eu, copilul va primi cetatenia franceza, fiindca tata este cetatean francez. Poate, ca ar trebui sa va informati la autoritatile competente (starea civila) din Franta in privinta formalitatilor, ce trebuie implinite (inregistrarea nasterii etc).
tatal fiind cetatean francez, copilul va fi cetatean francez,daca se naste si acolo..
din cate stiam, simpla nastere pe teritoriul francez nu confera cetatenie acestuia daca parintii nu sunt cetateni ai statului si in situatia asta ar fi trebuit sa domicilieze acolo min 5 ani si sa faca dovada acestui lucru pentru a primi cetatenie.
Prin Conventia Europeana asupra cetateniei este stabilita dobandirea de plin drept a cetateniei in cazul in care la nasterea copilului unul dintre parinti are cetatenia statului respectiv.

In Franta,pentru fiecare copil care vine pe lume se acorda 800 Euro,de asemenea,pe perioada postnatala(18 luni)mama care a nascut in Franta primeste o renta de aproximativ 300 Euro pentru necesitatile copilului.
Noi avem domiciliul in Romania, asa ca bebele se va naste tot in Romania. Chiar si asa ar putea primi cetatenia?
Prin Conventia Europeana asupra cetateniei este stabilita dobandirea de plin drept a cetateniei in cazul in care la nasterea copilului unul dintre parinti are cetatenia statului respectiv.


... deci da.

Alte discuții în legătură

Cetatenie franceza Antonia .i Antonia .i Buna ziua , ma puteți ajuta cu un răspuns ? Am ub băiețel de 12 ani născut in Franța , ambii părinți romani. Copilul nu are cetățenie romană , ... (vezi toată discuția)
Dobandirea cetateniei in cazul casatoriei olgac olgac Am cetatenia Rep. Moldova. Sunt casatorita din 2000. Primii 5 ani am avut resedinta temporara ca studenta. In urma studiilor am plecat din tara pt masterat si ... (vezi toată discuția)
Cetatenie ro valentinabitca valentinabitca Buna ziua.Sunt casatorita in Romania din 18.06.2010.Am nascut aici, in Bacau anul acesta.Am permis de sedere pana in septembrie2012.Cum pot sa obtin cetatenia ... (vezi toată discuția)