avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurarea de sanatate in Romania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurarea de sanatate in Romania

Salutare tuturor! Muncesc in Italia de 12 ani ca bucatar pe litoral oras Rimini.Mentionez ca,muncesc ca stagionar adica 7 luni aprilie- octombrie dupa aceea imi depun actele pentru somaj.Acum 3 ani cand am fost in Romania mi s-a spus ca trebuie sa platesc asigurarea de sanatate si in tara,cu toate ca eu o plateam in italia avand si rezidenta acolo.Din 2014 pana in decembrie 2016 am cotizat la sanatate si in Romania.Acum la sfarsitul lui ianuarie am fost din nou la Casa de Asigurari Sanatate Bucuresti in noul sediu din Baneasa si le-am spus iarasi situatia mea ca muncesc in Italia de 12 ani sunt rezident acolo si platesc contributia de sanatate in tara care muncesc si nu mi se pare normal sa platesc in 2 locuri tinand cont ca, Romania face parte din UE.Mi s-a dat dreptate si mi s-a spus ca trebuie sa aduc din Italia completat formularul 104 ca sa dovedesc ca platesc acolo contribuiile la sanatate. Intrebarea mea este, eu fiind asigurat in Italia am dreptul la serviciul sanitar romanesc pe perioada cand vin in tara in cazul in care asi avea nevoie? Am dreptul numai la Serviciul de Urgenta medical sau aducand completat formularul 104 din italia cei din Romania ma baga in baza de date si figurez ca asigurat si in tara.Va intreb asta pentru ca cei de la Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti nu m-au lamurit mai exact nu stiau sigur, o persoana mi-a spus ca asi avea dreptul numai la Serviciul de Urgenta in cazul in care s-ar intampla ceva cu mine in perioada cand vin in Romania,alta persoana a spus ca, figurand ca asigurat in baza de date asi avea dreptul la tot serviciul sanitar,gen medic familie etc.Ma poate ajuta cineva? Repet platind contributiile de sanatate in Italia si demonstrand asta in Romania ce drepturi am ?

Alte discuții în legătură

Asigurarea de sanatate in romania daniel321 daniel321 Salutare tuturor! Muncesc in Italia de 12 ani ca bucatar pe litoral oras Rimini.Mentionez ca,muncesc ca stagionar adica 7 luni aprilie- octombrie dupa aceea ... (vezi toată discuția)
Bunaziua, sunt studenta in anul 4 la medicina veterinara din ... timis anna timis anna Bunaziua, sunt studenta in anul 4 la medicina veterinara din Cluj si sunt insarcinata. Am dubla cetatenie: romana si italiana. Am pasaport romanesc cu ... (vezi toată discuția)
Cass pentru venituri din dobanzi bancare persoana cu rezidenta in italia asbinvest asbinvest Buna ziua ! Sunt persoana cu rezidenta in Italia si cu servici pe baza de contract in Italia , orasul Milano de peste 8 ani de zile iar in Romania , loc. ... (vezi toată discuția)