avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate in lichidare doreste radiere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate in lichidare doreste radiere

Buna ziua, imi cer scuze pentru deranj, dar am si eu o speta care ma depaseste putin. O societate comerciala a inceput procesul de lichidare-dizolvare-radiere in anul 2012 doreste sa-l termine acum in 2017. Conform certificatului constatator de la ONRC starea firmei este in lichidare, dizolvata in data de 24.04.2012 conf.art.235 din legea 31/1990, lichidarea a fost voluntara. La ANAF din 2012 nu s-a mai depus nimic, nici bilant de lichidare sau bilant anual, nici declaratii, iar la ei firma este inactiva (datorita nedepunerii declaratiilor), sediul social fiind expirat din 06.07.2012. Nu m-am ocupat eu de aceasta firma, dar doresc sa-l ajut pe administrator s-o radieze. In situatia aceasta cei de la anaf mi-au spus sa depun declaratiile lipsa, si le-am depus (100 si 101) si bilanturile pe formularul normal (pe care nu le-am depus inca). Ultimele balante pe care le am sunt la decembrie 2011 si la iunie 2012 (balanta in care procesul de lichidare este contabilizat si are solduri finale 0) Intrebarile mele sunt: Intocmesc Bilanturile anuale pe formularul clasic conform balantei din decembrie 2011 (societatea nu a mai avut niciun fel de activitate, dar si-a desfiintat contul bancar tot in urma procedurii de lichidare)? Sau refac Bilantul de lichidare, care a fost intocmit dar nedepus (insa nu am documentele justificative ale lichidarii-respectiv raportul de expertiza contabila, hotarare aga) in iunie 2012, si il depun pe acela? Cei de la ONRC vor un bilant de lichidare pe 2017 la dosarul de radiere. Iar cei de la anaf vor bilanturile din urma depuse pe formular normal, mie insa imi lipseste tot ce inseamna contabilitate din 2012 pana in 2016. Nu stiu cum sa fac si am nevoie de niste sfaturi.

Alte discuții în legătură

Inchidere societate anaf corinatone corinatone Buna ziua Sunt in proces de inchidere a societatii. Firma nu are datorii la bugetul de stat, singura problema este ca lipsesc in baza lor de date doua ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de o societate nou infiintata iasomie iasomie Anul acesta in aprilie am infiintat o societate cu 2 asociati. LA o luna dupa infiintare, m-am certat cu asociatul meu si am decis sa nu mai colaboram. ... (vezi toată discuția)
Cum scap de un srl ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator. Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai ... (vezi toată discuția)