avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum scap de un SRL ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum scap de un SRL ?

Buna ziua,

Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator.

Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai continui.

Nu am avut angajati si in scurta perioada de functionare am cheltuit cam 10.000 de euro si nu am emis nici macar o factura (nu am avut nici un fel de venit).

Pentru anul 2004 am depus toate actele necesare (bilanturi si declaratii) la Administratia Financiara si Registrul Comertului.

La 1 iunie 2005 am depus la registrul comertului si mi-a fost aprobat dosarul de suspendare a activitatii pe o perioada de 3 ani pana la 1 iunie 2008.

Problemele mele sunt urmatoarele:

- nu am mai depus bilanturi si declaratii la Administratia Financiara si Registrul Comertului pentru 2005, 2006 , 2007 si 2008 deoarece am crezut ca in suspendare nu mai trebuie insa m-am inselat.

- pe site-ul Registrului Comertului in dreptul firmei apar urmatoarele:
- intrerupere temporara de activitate
- Bilantul anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2005
- bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2008
- Bilanţul anual nedepus la registrul comerţului pe anul 2006
- Bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2007
- Data ultimei inregistrari la RC 01.07.2005

- pe site-ul Ministerului de finante in dreptul firmei apar urmatoarele:
-SUSPENDARE ACTIVITATE din data 01 June 2005

-pe site-ul ANAF firma mea apare in Lista contribuabililor declaraţi inactivi conform OPANAF nr.1167/29.05.2009 IN CARE SE PARE CA 130.000 DE FIRME AU FOST DECLARATE INACTIVE.

-tot pe site-ul ANAF societatea mea nu are datorii catre buget.

Acum care sunt nelamuririle mele:

1. Ce amenzi risc sa platesc pentru ca nu am depus bilanturile si declaratiile la Administratia Financiara si Registrul Comertului daca vreau sa-mi ractivez firma pentru a o desfinta?

2. Am cum sa o desfintez daca eu nu am solicitat preschimbarea certificatului de inregistrare ? Ce amenda risc ca nu l-am preschimbat ?

3. Trebuie sa platesc impozit forfetar pentru perioada de cand a fost introdus pana acum?

4. Ce sanse am ca SRL-ul sa fie desfiintat de catre Registrul Comertului avand in vedere ca nu am depus bilantul contabil pe toti acesti ani?

5. E posibil sa fi primit amenzi pe firma de care eu nu stiu de la Administratia Financiara si Registrul Comertului ?

6. Am primit o recomandata pe firma pe care nu am fost sa o ridic. Care din autoritatile statului trimit genul acesta de recomandari si ce ar putea sa fie in cazul firmei mele?

7. De ce atat pe site-urile de web atat la Administratia Financiara cat si la Registrul Comertului inca apare firma ca IN SUSPENDARE cu toate ca suspendarea a exprirat ?

Stiu ca am fost cam lung in exprimare insa sunt destul de stresat si vreau foarte mult sa scap de firma aceasta.

Astept raspunsurile si sugestiile Dumneavoastra.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
razvan911, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters139294 , utilizator 12:33, 7 Aprilie 2010
1.Puteti sa dizolvati societatea chiar daca nu ati preschimbat certificatul de inregistrare dar nu o puteti dizolva daca nu ati depus bilanturile. In momentul in care veti cere dizolvarea societatii veti face si dovada ca ati depus bilanturile. 2.Amenzile nu stiu in ce cuantum sunt, dar cu ceva relatii pe la admin.fin. si apoi la registrul comertului se rezolva, in sensul ca poate platiti la minim.
3.Sansele ca societatea dvs. sa fie dizolvata la initiativa registrului sunt destul de mari, dar avand in vedere ca nu ati specificat nimic precum ca ati fi primit o comunicare de la Tribunal in aceasta privinta, tind sa cred ca nu s-a dizolvat.
4.Chiar daca ,,a expirat" suspendarea, atata timp cat dvs nu ati fost la registrul comertului sa declarati activitatea ea figureaza in continuare ca fiind suspendata. Era de datoria dvs...
5.Recomandata puteati sa o primiti de la admin.fin.
Si eu sunt intr-o situatie similara.
Am infiintat o firma in dec 2005 si-n ian 2006 am fost fortat sa renunt la proiect din motive personale. Nu am avut nicio activitate.
Nu am depus nimic de suspendare la fisc/RC, nici declaratii/bilanturi.
Firma apare pe Anaf ca fiind suspendata prin aceeasi hotarare din mai 2009 si ca nu are datorii la stat.
La RC apare ca nu am depus declaratiile 2006, 2007 si 2008 si ca a expirat sediul.
Diferenta este ca am primit citatie (la cutia postala) de la Tribunal/RC pentru dizolvarea firmei pentru nedepunerea declaratiilor pe 2006, 2007 si 2008.
Din cate am inteles eu dupa dizolvare se anunta fiscul si toti interesatii si se trece la lichidare. Dupa lichidare se face radierea si-ti iei "certificatul de deces".
Corectati-ma daca gresesc.
Firma nu are active, doar stampila si facturier/chitantier "virgine" ambele.
Acum intrebarile:
- iau amenda de la RC?
- iau amenda de la Fisc desi e inactiva?
- ce consecinte va avea procesul asupra mea personal?
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit minim !! vedea vedea Buna ziua ! Va rog sa-mi spune-ti si mie daca se mai plateste impozit minim la o firma de la care am obtinut urmatoarele informatii de la Reg Com Stare ... (vezi toată discuția)
Firma in lichidare. ce pot face? cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Am o firma inregistrata in 2003 care nu a avut niciodata activitate. Nu am taiat factura pentru nimic, nu am prestat servicii, deci activitate ... (vezi toată discuția)
Ajutati ma cu dizolvarea unei firme danielcraciun danielcraciun buna ziua am o firma infiintata in anul 2002 de comert cu amanuntul in primele 2 luni am avut ceva activitate si am si depus la administratie hartiile ... (vezi toată discuția)