avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea locuintei-penalitati intarzieri plati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea locuintei-penalitati intarzieri plati

Buna ziua,

As dori sa stiu de cind se pot aplica penalitatile de intarziere la plata intretinerii si care este cuantumul acestora?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:57, 3 Februarie 2017
Art. 49-Legea 230/2007
(1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.
Va multumesc. 20 de zile de la data afisarii, sau de la data scadentei?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
20 de zile de la data afisarii + 30 de zile de la data scadentei = din a 51 a zi incep sa se calculeze penalitatile
Multumesc!
Incepeti calculul din a 51 zi, dar data de referinta pentru socotirea zilelor de neplata este data scadenta din lista.

Alte discuții în legătură

Calculare penalitati VILI48 VILI48 Sunt membru intr-o asociatie de proprietari si am o nedumerire in privinta calcularii de penalitati de catre administrator. Pe lista de cheltuieli este trecuta ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi scrieti cum se calculeaza penalitati de intarziere ... nalbaru rodica nalbaru rodica Va rog sa-mi scrieti cum se calculeaza penalitati de intarziere ptr.neplata intretinerii la o Asociatie de Proprietari?conf.legii nr.230/2007 ,art.49. Un ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati intretinere SicaD SicaD Buna ziua, Sunt in situatia in care am cerut asociatiei de proprietari sa-mi explice cum se calculeaza penalitatile de intarziere. Eu consider ca nu sunt in ... (vezi toată discuția)