Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis Suspendat, PV incomplet

Buna ziua!
Recent mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate. Problema este ca domnul agent nu a prea avut chef de discutii cu mine si a copletat rapid PV-ul si mi l-a inmanat sa-l semnez, ceea ce am si facut. A venit cu el gata completat din masina - inclusiv la rubrica "Alte mentiuni", dansul avea completat "de acasa" cu "nu am" desi nu m-a intrebat nimic. Si culmea e ca vroiam sa fac o mentiune :)

In procesul verbal scrie motivul pentru care am fost amendat dar nu este bifata casuta "Retinerea permisului de conducere" si nici nu scrie ceva despre retinerea permisului. Mi s-a inmanat si dovada pe care scrie doar "retinerea permisului pentru neacordare prioritate" si drept de conducere 15 zile.

As dori sa fac o contestatie dar numai daca sunt sanse de anulare a procesului verbal pentru ca a uitat domnul politist sa consemneze retinerea permisului. Mentionez ca am mai avut o data permisul suspendat si procesul verbal era completat absolul 100%, inclusiv rubrica "alte sanctiuni" respectiv "retinerea permisului de conducere". Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2017
citizen333, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:43, 3 Februarie 2017
Aveti dreptul sa contestati procesul verbal de contraventie, dar, dupa parerea mea, sansele de castig sunt mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie / anulare proces verbal de contraventie mirceaoctav mirceaoctav Buna ziua, In data de 19.05.2016 mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile ca urmare a neacordarii de prioritate la o trecere de ... (vezi toată discuția)
Amenda , avertisment sau suspendare ?????? inimioara inimioara Am avut si eu astazi un accident de masina , am fost incadrat la neacordare de prioritate. Toate bune ,nervos cum eram nu am mai apucat sa citesc procesu ... (vezi toată discuția)
Refuzul politistului de a lasa procesul verbal de contraventie e un abuz ? euprotopopescu69 euprotopopescu69 Am fost sanctionat de catre politia rutiera pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni - cu retinerea permisului 30 zile + amenda + 4 puncte. Am ... (vezi toată discuția)