avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie / Anulare proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie / Anulare proces verbal de contraventie

Buna ziua,

In data de 19.05.2016 mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile ca urmare a neacordarii de prioritate la o trecere de pietoni.
Doresc sa stiu daca procesul verbal se poate anula pe motivul ca la rubrica "Stabilesc" nu apare bifata si casuta " f RETINEREA - permisului de conducere".

Multumesc anticipat

Octavian
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:02, 19 Mai 2016
Pentru neacordarea prioritatii pietonilor care traverseaza strada prin locuri permise permisul de conducere se retine si vi se suspenda dreptul de conducere. Faptul ca agentul de politie nu a bifat in procesul verbal de contraventie rubrica respectiva constituie o omisiune si nu poate constitui motiv de anulare a procesului verbal. In OUG 195/2002 este prevazuta aceasta sanctiune si trebuie respectata.
Puteti solicita anularea procesului verbal daca aveti dovezi temeinice ca fapta nu s-a savarsit.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat, pv incomplet citizen333 citizen333 Buna ziua! Recent mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate. Problema este ca domnul agent nu a prea avut chef de discutii cu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal cu articol gresit printzesa18 printzesa18 Buna Am o intrebare. Am vreo sansa sa se anuleze un proces verbal de contraventie pentru retinerea permisului daca a fost trecut gresit articolul de lege? ... (vezi toată discuția)
Amenda radar gresita contestatie Marius_o Marius_o Buna Seara. Am luat o amenda radar dar pe procesul verbal politistul mi-a scris ca am luat 10 puncte amenda si 1450 lei amenda dar la rubrica unde scrie ... (vezi toată discuția)