avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile concediu de odihna

Buna ziua!
Eu am fost in CIC anul trecut pana pe 8 noiembrie.Îmi puteti spune de cate zile de concediu ar fi trebuit sa beneficiez? Cele aferente tot anului 2016 sau doar cele pentru perioada lucrată?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 3 Februarie 2017
Aveti dreptul la zile de CO aferente perioadei cuprinse intre data revenirii din CCC si 31.12.2016, inclusiv.

Art. 145.C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
.....

Prin urmare, perioada de CCC nu este prevazuta in textul Codului Muncii ca perioada de activitate prestata pentru care se acorda CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna dupa revenire cic elenaalbean elenaalbean Buna ziua! Supun atentiei urmatoarea situatie: cadru didactic revenit dupa CIC in 20 mai solicita acordarea zilelor de concediu de odihna pentru anul in curs. ... (vezi toată discuția)
Concediu legal danatoth danatoth As vrea va rog sa stiu cum sa calculeze cate zile de concediu am anul acesta; am revenit din concediu de crestere a copilului in 24 martie (vezi toată discuția)
Concediu odihna pentru perioada ccc petronela_gav petronela_gav Buna ziua, Un angajat a intrat in concediu crestere copil la data de 02.05.2014 si a revenit la serviciu la data de 03.09.2015. Pentru ce perioada beneficiaza ... (vezi toată discuția)