avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe nedeterminata, obligatorie prin concurs?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe nedeterminata, obligatorie prin concurs?

Poate fi o persoana angajata in baza OUG 21/2007, pe perioada determinata, sa fie trecuta pe perioada nedeterminata fara concurs, daca exista urmatoarele prevederi in Contractul Colectiv la nivel de institutie:

(3) Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, dar numai înăuntrul termenului de 8 ani.
(4) La finalul perioadei de 8 ani prevăzută la alin (3), contractul individual de muncă pe perioadă determinată va fi transformat automat în contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată.
(6) Pentru salariații angajați cu contracte individuale de muncă pe perioadă determinată care au cumulat succesiv o perioadă de angajare de 8 ani, angajatorul are obligația de a organiza comisii de evaluare profesională, în scopul de a fi angajați pentru o perioadă nedeterminată. Dacă angajatul va fi admis, în urma evaluării, contractul pentru perioadă determinată va fi încheiat pentru o perioadă nedeterminată. Dacă angajatul va fi respins în urma evaluării, postul va fi scos la concurs

Avand in vedere ca se specifica, evaluare profesionala si nu concurs, poate institutia sa ii treaca pe acei salariati pe nedeterminata, concurs??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 4 Februarie 2017
OG 21/2007
art.13
(1) Pentru personalul instituţiilor de spectacole sau concerte, contractul individual de muncă se încheie pe perioadă nedeterminată sau pe durata determinată, inclusiv pe stagiune ori pe producţie artistică, în conformitate cu dispoziţiile art. 82 alin. (1) şi art. 83 lit. h) din Legea nr. 53/2003- Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Încadrarea personalului din instituţiile de spectacole sau concerte potrivit alin. (1) se face pe bază de concurs ori de examen, organizat în condiţiile legii.


(3) În cazul contractelor individuale de muncă încheiate pe durată determinată, angajarea se poate face şi în mod direct, prin acordul părţilor.
.......
(5) Contractele individuale de muncă încheiate pe durată nedeterminată pot fi modificate, prin acordul părţilor, în contracte pe durată determinată.
Ok, dar incadrare ce inseamna exact?
Inseamna doar persoane carora li se incheie un nou CIM (fie ele angajate anterior cu alt cim sau nu)? Sau si angajatilor carora li se modifica prin acord CIM-ul din durata determinata in nedeterminata (conf. art.41 alin (3) Codul muncii)?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2017
creis, utilizator
Ce inseamna este greu de definit , dupa unii inseamna poate noi angajari , dupa altii poate insemna modificari la c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forme de cim pe durata determinata conf. oug 21/2007 creis creis As dori un punct de vedere al dvs. asupra nelămuririi dacă art. 13 alin (1) din OUG 21/2007 modifică (sau este o excepție a) art.82 alin. (4) din Codul ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare colectiva 75ARTA 75ARTA Buna ziua, Sunt într-o situaţie deosebit de grea şi am mare nevoie de un sfat. În ultimul an de facultate am fost solicitată de directorul unui teatru ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - contract de muncă. În februarie 2019 am fost angajat la o instituţie bugetară ... Ovidiu Donciu Ovidiu Donciu În februarie 2019 am fost angajat la o instituţie bugetară cu CIM pe durată determinată, fără concurs, prin decizia asumată exclusiv de angajator. În ... (vezi toată discuția)