avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata zile concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata zile concediu

Buna ziua,

Pe data de 9 ianuarie am fost data afara ( in preaviz) pana pe 7 februarie. Stiu ca si pentru aceasta perioada de o luna si 7 zile as avea dreptul la zile de concediu. Imi puteti spune, va rog frumos, cat ar trebui sa iau daca salariul pe cartea de munca a fost minim pe economie? La calculul zilelor de concediu se ia in considerare si luna februarie? Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 5 Februarie 2017
Indiferent ca cele 7 zile din februarie sunt luate in calcul sau nu, tot doua zile de concediu va revin, respectiv 145 de lei, indemnizatia de concediu. Aceasta este calculata la salariul de 1450 lei / luna, care este in vigoare la data de 7 februarie. Daca angajatorul va acorda cele doua zile de concediu la inceputul preavizului, atunci aveti de primit suma de 119 lei.
Art. 150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

Pentru calculul indemnizatiei de CO se va lua in considerare lunile noiembrie , decembrie si ianuarie.
Mulțumesc pentru răspuns!

Luni, 6 februarie este ultima zi de preaviz, urmand ca pe 7 februarie sa inceteze contractul. Concediul din 2016 l-am luat tot, dar as dori sa mi se plateasca si zilele de concediu aferente anului 2017 ( ceea ce am dreptul pentru aceasta perioada din 2017). Daca se iau in considerare veniturile pe ultimele 3 luni,pana in februarie salariu a fost 1250 brut. Cat imi revine? Ati putea, deasemenea, sa imi spuneti cat ar trebui sa iau salariu pentru peroada 1 -7 februarie? Am primit deja acei bani pentru februarie ca fiind 242. Acesti bani cuprind cumva si banii pentru zilele de concediu? Mulțumesc
Cate zile de CO aveati mentionate in c.i.m. ?

Suma primita reprezinta, intr-adevar salariul net aferent perioadei 01 - 07 februarie nu cuprinde si compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate.
Buna ziua,

In contract sunt trecute 21 zile de concediu.

Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Va rog, la data 05.05.2017, ia incetat contractul de munca, Mentionez ca institutia are sa-i plateasca 3 zile CO neefectuat din anul 2016, si ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna bunraku bunraku Dupa ce perioada(zile,luni) de la angajare am dreptul la concediu de odihna? In speta, sunt angajat de la 01.07.2009. Daca angajatorul spune ca primele ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează indemnizația ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un sfat. Un angajat are 3 zile de concediu neefectuate din 2019 si 5 zile din 2020. Restul ... (vezi toată discuția)