avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Legea prescriptiei
Discuție deschisă în Executare silită

Legea prescriptiei

Buna ziua!in anul 2008 am achizitionat un credit de la Pirreaus Bank iar incepand cu anul 2010 nu am mai reusit sa mai platesc,in 2012 mama mea a facut o intelegere de mana cu cei care reprezentau banca si a mai platit pana in 2013,iar in 2015 a preluat Kruk creanta mea,inchizand o data executarea si ulterior,in 2016 sa inceapa executarea silita.intrebarea este:mai pot invoca legea prescriptiei in acest caz?va multumec
Cel mai recent răspuns: Iana Țurcan , Consilier juridic 09:07, 6 Februarie 2017
Pentru ce perioada a fost incheiat contractul?
Odata investita cu formula executorie solicitarea creditorului si necontestata in termenul prevazut de lege ( 15 zile de la luarea la cunostinta ) , ulterior acestei perioade nu se mai poate face nimic !
Ei au inceput executarea mea propriu zisa din aceasta luna(poprire pe salariu),sunt in termen cu acele 15 zile de cand am primit hartia oficiala

Tin sa mentionez ca ei(Kruk) in 08.08.2016 au cerut si au anulat executarea silita in ceea ce ma priveste,iar ulterior au deschis alta actiune de executare,care a inceput in Ianuarie acest an cu poprire ai blocarea tuturor conturilor.din moment ce tu ca creditor anulezi o executare,mai ai voie sa deschizi alta pentru acelasi debitor si aceeasi datorie?
Cel initial de credit?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
Daca dvs puteti demonstra ca va incadrati in acel termen de 15 zile , de la luarea la cunostinta de executarea silita ( demonstrare cu documente ) , puteti formula contestatie la executare .
Da,am plicurile cu data postei si oricum sunt in termen ca ea a fost facuta pe 25 Ianuarie

Alte discuții în legătură

Contestație la executare. SimoAlina SimoAlina Bună ziua! Am întâmpinat o problema cu o instituție non bancara și am fost executata silita deși perioada legala a depășit cu mult cei trei ani. ... (vezi toată discuția)
Executare silita Ionut 81 Ionut 81 Buna sara in anul 2006 am contractat un credit de la bcr unde am platit pana in 2010 dupa aceaia nu am mai platit acel credit,in11 septembire anu curent am ... (vezi toată discuția)
Poprire prin executor de la kruk. edward_zone edward_zone Buna ziua, Am primit un plic de la executor care instituie poprire la ordinal Kruk la un card de credit de la Garanti din 2009 care nu a mai fost platit din ... (vezi toată discuția)