avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecin decedat fara mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecin decedat fara mostenitori

buna ziua,
daca un vecin a decedat si nu are mostenitori, iar eu vreau sa inchiriez locuinta lui, unde ma pot adresa ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:13, 12 Septembrie 2009
lucia s. constanta a scris:

buna ziua,
daca un vecin a decedat si nu are mostenitori, iar eu vreau sa inchiriez locuinta lui, unde ma pot adresa ?

În cazul lipsei totale a moştenitorilor legali şi a legatarilor statul are vocaţie succesorală concreta.
Potrivit art.85 din Legea nr.36-1995, notarul public constată vacanţa succesorală la cererea reprezentantului statului şi eliberează certificatul de vacanţă sucesorală după expirarea termenului de prescripţie a dreptului de opţiune succesorală. Dar notarul public este obligat să citeze autoritatea administraţiei publice competentă a prelua bunurile în toate cazurile în care succesiunea urmează a fi declarată vacantă, putând îcredinţa administrarea provizorie abunurilor unui curator desemnat, cu încunoştinţarea autorităţii administrativ-teritoriale. De altfel, constatarea existenţei unei sucesiuni vacante şi a componenţei acesteia se poate face şi de către instanţa judecătorească în mod direct, în lipsa certificatului de vacanţă succesorală eliberat de notarul public.

Prin urmare, dupa dobandirea calitatii de proprietar asupra acelui imobil de catre
autoritataea administrativ-teritoriala va puteti adresa acesteia in vederea inchirierii acelui imobil.
toko_cop,corecta incadrarea .
Inchirierea spatiului este o satisfactie provizorie,chiriasul fiind conditionat sau dependent de hotararile autoritatii administrativ teritoriale,statut care nu justifica
investitiile necesare intretinerii imobilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere alexf alexf sunt secretara la primarie, am primit de la judecatorie o adresa prin care mi se solicita sa declar o vacanta succesorala.am inteles ca trebuie sa ma adresez ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fam.panait fam.panait salut ! , am si eu o intrebare. in blocul in care stau avem un apartament al carui proprietar a murit iar urmasi nu sunt in tara si are foarte multe datorii, ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil fara mostenitori DELIA DELEANU DELIA DELEANU Buna ziua. Ma bucur ca am descoperit acest forum interesant.Am si eu o problema si nu reusesc sa o rezolv.Deci,o persoana detine un imobil intr-o alta ... (vezi toată discuția)