avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu probleme

buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: bunicii din partea tatalui au decedat amandoi, au avut 5 copii din care mai traieste doar 1, ceilalti 4 fiind decedati, printre ei fiind si tatal meu. intentionez sa deschid succesiunea pt bunici, am contactat in acest sens ceilalti nepoti, doar 2 au fost de acord sa participe. cam ce costuri implica succesiunea la notar si ce costuri ar fi la notar? este vorba de 4,6 ha teren extravilan, o casa cu vaoarea de impozitare 24.600 lei. Am adresele tuturor succesorilor, am anexa 23 de la primarie, pot sa merg la notar sa îi notificare prin posta cu confirmare de primire pe toți succesorii. Dacă am confirmarea ca i-am anunta și nu vîn ce se întâmplă? va multumeasc anticipat
Cel mai recent răspuns: daewoo1 , utilizator 09:45, 8 Februarie 2017
Daca nu reusiti sa ii convingeti sa se dezbata la notar va trebui sa dezbateti in instanta.
Costurile vi le comunica notarul in functie de valorile bunurilor din masa succesorala cf. grila.
La notar se dezbat numai succesiunile unde toti mostenitorii sunt de acord si se prezinta personal sau pe baza de procura speciala.
In caz contrar, procedura se suspenda si sunteti indrumati sa va adresati instantei de judecata.
In privinta costurilor, in primul rand nu ati precizat unde sunt aceste bunuri, in ce localitate judet, ce suprafata are casa, din ce material este construita, ce suprafata are terenul aferent (ca nu-mi imaginez ca aveti casa construita in extravilan), apoi terenul din extravilan ce categorie de folosinta are? Arabil, fanete, pasune, padure, neproductiv?
In al doilea rand, depinde cand au decedat ceilalti copii ai bunicilor. Pentru cei decedati inaintea bunicilor, vin direct nepotii.
In cazul celor decedati dupa bunici, trebuie dezbatuta si succesiunea lor. Deci sunt 2, 3, 4 sau cate o fi mosteniri in plus, deci alte costuri.
In al treilea rand, daca nu sunteti foarte convins ca se pot prezenta toti mostenitorii, ce rost au costurile notariale?
ok, si atunci cum procedez? merg direct la instanta sau merg la notar si incep demersurile? daca notarul ii cheama pe mostenitori, suntem 8 nepoti si 1 fiu, doar 3 nepoti dorim sa participam, ceilalti nu, cum procedeaza notarul in situatia asta? multumesc
Notarul ii poate cita, iar daca nu se prezinta, suspenda dosarul. Deci, cum spuneam mai sus, daca aveti certitudinea ca nu se prezinta, nu are rost sa incepeti procedura succesorala la notar.
Parerea mea ar fi sa va adresati direct instantei.

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Succesiune notariat Maryana@ Maryana@ Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: doresc sa dezbat succesiunea dupa urma tatalui meu doar pe terenul si casa unde locuiesc. Pt acest imobil detin ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica madriana57 madriana57 Buna seara! Bunica a murit in 1971 si in 1991 s-a emis un titlu de proprietate asupra unui teren. As vrea sa fac succesiunea. Am mai multa intrebari la care ... (vezi toată discuția)