avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire de la bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire de la bunici

Buna seara,
bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, unul dintre frati este fara mostenitor, si copiii fratilor decedati care venim la mostenire.
De ce acte avem nevoie pentru dezbaterea mostenirii care consta in pamant arabil si casa cu gradina. Exista titlu de proprietate pentru ce am mentionat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ma_ria , utilizator 12:03, 18 Septembrie 2014
Inteleg ca dvs veniti la mostenire prin reprezentare. La mostenirea bunicilor e nevoie de titlul de proprietate al decedatilor. Trebuie dezbatute toate succesiunile, ale bunicilor si a celor 4 copii ai lor decedati.
Daca dupa decesul parintelui dvs decedat ati dezbatut succesiunea, acum , odata cu dezbaterea succesiunii dupa bunici va trebui sa faceti certificat de mostenitor suplimentar ce va include bunurile bunicilor.
Ca nepoti si mostenitori ai parintilor decedati, am facut succesiunea dupa parinti.
Cu ce acte este necesar sa ne prezentam la notar pentru dezbaterea mostenirii de la bunici? Iar cei care nu au facut succesiunea dupa parintele decedat, nu se pot prezenta la mostenirea bunicilor? Multumesc.
la succesiunea bunicilor au vocatie succesorala descendentii care mai sunt in viata si nepotii descendentilor decedati, care vin prin reprezentare .
nepotii care nu au dezbatut succesiunea dupa parintii decedati nu se vor putea prezenta la dezbaterea succesiunii bunicilor .
in momentul de fata nu veti putea face succesiunea dupa bunici, intrucat nu se pot prezenta toti succesorii .
acte necesare pentru dezbatrea unei succesiuni: actele de identitate ale succesorilor, certificatele de deces ale defunctilor, titlurile de proprietate ale bunurilor care formeaza masa succesorala , certificatele de mostenitor ale erezilor care vin la succesiune prin reprezentare . daca este cazul , anexa 24 de la primarie .
Va duceti la notar, toti mostenitorii, copii in viata si nepotii, atentie nepotii trebuie sa aiba succesiunea dezbatuta dupa parintii decedati, sa aveti certificatele de deces ale bunicilor si titlul de proprietate.
daca o parte dintre mostenitori nu se prezinta la succesiune, ce pot face ceilalti mostenitori care doresc dezbaterea succesiunii? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii ptr o succesiune doina bacanu doina bacanu va rog daca se poate sa ma lamuriti : daca sunt 2 frati care au dreptul la casa parinteasaca si unul din frati a decedat iar cei 2 copii ai lui nu au pretentii ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren arabil macvio53 macvio53 Buna ziua, Se detine un titlu de proprietate pe numele bunicii noastre ,de teren arabil situat in extravilan in suprafata totala de 4,5 ha.Detinatoarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)