avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... drepturi castigate in instanta
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

drepturi castigate in instanta

In contractul colectiv de munca se specifica faptul ca se vor primii drepturi speciale in cuantum de 550 lei. In momentul de fata nu se mai primesc acesti bani deoarece curtea de conturi a hotarat ca viramentele la stat sa fie aceeleasi ca si la salar. Mai precis,somaj,cas,sanatate,impozit. In cartea de munca nu se trec.!!!! Culmea este ca nu mai primim nici un leu, motivul find faptul ca trebuie calculat totul din urma si ni se retine toata suma. As vrea sa stiu daca felul in care este formulat in contract adica "cuantum de 550 lei" presupune sa primim aceste sume net.. sau brut! Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Giura , 20:55, 23 Septembrie 2009
Este vorba de valoarea bruta.
In alta ordine de idei as dori sa stiu daca o hotarare judecatoreasca comform careia se acorda retroactiv pe 3 ani 50% un spor a fost corect aplicata (o parte din sumele acordate) in lunile aprilie, mai, iunie (din iulie se aplica ordonanta 71/2009), hotarare definitiva in luna martie, daca in bugetul primariei respective nu au fost prevazute sumele necesare si nici nu s-a facut rectificare de buget in acest sens. Acum nu mai sunt bani de salarii. Poate fi considerata acesta fapta ca deturnare de fonduri. Cine raspunde pentru acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am urmatoarea intrebare.: cum se calculeaza suma pe care trebuie ... dangabi78 dangabi78 Am urmatoarea intrebare.: Cum se calculeaza suma pe care trebuie sa o restituie un salariat pentru sporul de control financiar preventiv incasat necuvenit? ... (vezi toată discuția)
Imputare spor de dispozitiv ionut79 ionut79 Sporul de dispozitiv se impută la valoarea brută sau la valoarea netă ? Curtea de conturi doreşte ca deciziile de imputare de se emită cu ... (vezi toată discuția)
Salariul minim 1900 lei - cuprinde si majorarea de 25%, care se aplica de la 01.01.2018 ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rof frumos sa ma ajutati sa inteleg: - daca salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată de 1900 lei care se va acorda ... (vezi toată discuția)