avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme intre asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme intre asociati

Buna seara,

Am si eu o intrebare la care va rog sa imi raspunde-ti. O societate comerciala cu 2 asociati sot si sotie. Acestia au divortat iar sotul care este si administratorul firmei a luat toate bunurile firmei, inclusiv masina si spune ca le-a vandut pe o suma de nimic. Mentionez ca firma nu a mai platit impozitele la stat de aproape un an de zile. Intrebarea este daca sotul poate face asta si daca nu care sunt demersurile legale pentru a obtine bunurile luate.,
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 21:48, 13 Septembrie 2009
Vanzarea acestor bunuri s-a facut dupa pronunatrea divortului?
Iar odata cu divortul s-a facut si partajarea bunurilor comune?
Vanzarea s-a facut dupa pronuntarea divortului
Nu s-a facut partajarea bunurilor
Ar fi bine sa introduceti actiune de partaj si sa introduceti in masa partajabila si toate bunurile care au fost instrainate. Intrucat acestea au fost instrainate de catre fostul sot, dupa cum ziceti ca la un pret de nimic, solicitati efectuarea unei expertize pentru a se dovedi valaoarea reala a acestora....
puteti recupera cota-parte din valoarea bunurilor instrainate de catre sotul dvs, daca solicitati acest lucru printr-o cerere de partaj .

pt a nu avea si alte surprize neplacute, chiar ar fii indicat sa faceti partajul .
asta in contextul in care mai exista si alte bunuri mobile/imobile detinute in coproprietate cu fostul sot .
Sa inteleg ca bunurile care au fost instrainate apartin societatii comerciale. Am inteles de asemenea ca sotii sunt asociati intr-un SRL in care sotul este administrator. Chiar daca acestia au divortat , tot asociati au ramas in acel SRL. Vanzarea bunurilor de catre administrator a fost facuta in mod legal numai daca actul constitutiv ii permitea, respectiv administratorul avea in atributiile date de catre adunarea generala a asociatilor si vanzarea bunurilor societatii pana la cota de .....%. daca in atributiile acestuia nu intra si vanzarea bunurilor decat cu acordul AGA atunci vanzarea a fost facuta ilegal. Imi pare rau sa te anunt dar nu are nici o legatura partajarea bunurilor comune cu bunurile apartinad societatii comerciale la care cei doi sunt asociati. In acea societate comerciala ei nu detin bunuri ci numai parti sociale.

Alte discuții în legătură

Vazare bunuri firma anche anche Un srl se afla intr-o situatie financiara dificila. Administratorul doreste sa vanda din mijloacele fixe, autoturisme, un motistivuitor, ...in ce conditii o ... (vezi toată discuția)
Delegare atributii ginnyy ginnyy Este posibil ca administratorul unui SRL sa delege atributiile de decizie privind reorganzarea societatii comerciale, directorului de resurse umane? (actul ... (vezi toată discuția)
Buna seara. exista un s.r.l. unde am fost doi asociati sotul ... Met1 Met1 Buna seara. Exista un s.r.l. unde am fost doi asociati sotul meu fiind administratorul societatii.Celalalt asociat a cesionat 50 % pe numele meu. Am divorțat ... (vezi toată discuția)