avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Eu, teava si vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Eu, teava si vecinii

Buna ziua. Sunt nou pe site si am o problema, probabil juritica. Locuiesc la parterul unui bloc vechi ( 1960 ). O teava de apa trece pe dedesubtul unei camere si casa scarii, aproximativ la 1,5 meti adancime fata de podea. Vecinii doresc inlocuirea acestei tevi (1960)! Mentionez ca sunt deacord cu schimbarea unei tevi vechi, dar nu ne putem intelege! Ma pot obliga legal sa accept disconfortul? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 12:00, 13 Februarie 2017

@grosuanatolie,
Dvs. v-ati gandit la o solutie mai eleganta - asta in teorie - pentru ca in practica este mai greu si va rog sa ma credeti ca stiu ce vorbesc.
Ganditi-va doar ca solutia propusa de proiectant a rezistat peste 50 de ani. O inlocuire a tevilor (AR + AC), pe acelasi traseu, cu materiale de calitate, generatie 2017, ar mai functiona inca 50-60-70 de ani - ce ziceti?

Cum spuneti dvs. este bine daca teava respectiva ar alimenta doar apartamentul de la parter, insa vedeti noile tevi trebuie aduse pana in gheul prin care tevile capata pozitia vericala, pentru a alimenta si celelalte apartamente de deasupra...
Asadar, sigur, este un deranj, chiar major pentru proprietara de la parter, insa pentru o perioada dstul de mare va fi pace. Asta este, asa se proiectau blocurile atunci.
Daca discutam de blocurile actuale, am vazut, sunt alte considerente: dezvoltatorii nu vor sa piarda niciun centimetru patrat din constructie. Nu au prevazut niciun locusor pentru ca un ingrijitor sa-si poata depozita „ustensilele” de lucru, niste materiale de curatenie, un mic vestiar ca acesta sa-si schimbe echipamentul de lucru, spatuiul respectiv sa fie prevazut cu o chiuveta si o „buda” in asa fel ca omul respectiv sa-si rezolve necesitatile firesti! Despre ce vorbim?
Buna seara. Stimata doamna, nu va puteti opune lucrarii. Dar nici nu va poate obliga nimeni sa platiti dvs. sapa si reamenajarea apt. Acesta trebuie adus la starea initiala pe cheltuiala asociatiei.
~ Conținut șters la cerere ~
Am o nedumerire! S-a afirmat intr-una din postările de aici ca, citez "Având în vedere ca este vorba despre reparații la părțile comune aveți obligația sa permiteți accesul pentru reparații." Din moment ce este o obligație, al cărui rost îl inteleg, de ce se afirma în continuare, în aceeasi postare ca, citez "...nu au de ce sa va solicite acordul."? Consider ca este un nonsens sa mai soliciți un acord din moment ce respectivului locatar ii revine o obligație! Sau poate gresesc...?!
Daca s-ar dori obtinerea acordului referitor la data și ora la care sa se permită intrarea în locuință, atunci este altceva...! Probabil cel care a postat comentariul a dorit sa exprime acest lucru! Numai bine!
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
imamco, utilizator
cyan a scris:

(...)aveti obligatia sa permiteti accesul pentru reparatii. Asta in cazul in care reparatia necesita acces din locuinta dvs.. Daca nu este necesar atunci nu au de ce sa va solicite acordul.


Daca nu este necesar "accesul din locuinta" mai trebuie solicitat acordul proprietarului?
Acum este mai clar?;)

Dupa cum ati putut observa si alti utilizatori nu au prea inteles din mesajul care-i treaba cu accesul din locuinta de la parter la o teava din subsol, iar @Adam Grecu ne-a lamurit ca mai exista si astfel de panarame de blocuri!
Din toata povestea eu am inteles ca blocul respectiv nu ar fi prevazut cu subsol tehnic si ma intreb pe unde sunt pozate restul de conducte si cum se repara in caz de este nevoie. :hm:

Alte discuții în legătură

Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)
Teava sparta Iael Iael Buna ziua, In scara in care locuiesc s-a spart o teava la subsol. Dupa inlocuire in respectiva luna de intretinere a fost repartizata toata cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Despagubiri radet VladimirC VladimirC Buna ziua, Prin subsolul blocului unde locuiesc, trec doua conducte magistrale apartinand RADET. Vreau sa va intreb daca pot solicita RADET-ului ( in ... (vezi toată discuția)